2015-10-12, 16:02
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coursera
Cytat:
Napisane przez casus_belli
Korzystał ktoś z Was z bardziej rozbudowanych i "profesjonalnych" platform e-learningowych typu Coursera ? Warto tak z czystej chęci poszerzenia wiedzy się w to bawić? Z jednej strony kuszą nazwy uczelni, które niby przygotowują te kursy i obcowanie z angielskim, z drugiej wydaje mi się mało czytelna w obsłudze i zastanawiam się, czy kursy tam zamieszczone to nie takie podstawy podstaw i nie dowiem się więcej po zwykłej wycieczce po wikipedii...
|
w sumie chyba nigdy nie udało mi się tak w pełni zrobić ani jednego, ale są ciekawe i nie są to podstawy podstaw zdecydowanie, a wybór jest ogromny i jest mnóstwo rzeczy, o których po prostu fajnie jest się dowiedzieć.
Hmm, dla mnie jest bardzo czytelna . Wybierasz sobie kurs, zapisujesz się i jeśli zaczyna się on później to dostajesz na maila przypomnienie. Zwykle co tydzień na kursie masz wstawione filmiki, prezentacje i jakieś zadania lub testy do rozwiązania do pewnego deadline'u. Czasem na koniec jest też jeden większy egzamin. Bywają 'peer work assessments' gdzie w ramach pracy domowej/zaliczeniowej coś się pisze i ocenia się nawzajem z innymi ludźmi. Często poza tym co w materiałach są 'recommended readings', więc jak ktoś ma czas i ochotę to może rozszerzyć jeszcze bardziej to, co jest w kursie.
A jak ktoś się na poważnie w to "bawi" to może też zakupić oficjalne potwierdzenie z danej uczelni że wziął udział w tym kursie i osiągnął jakiś tam wynik, jest to często jednak koszt kilkudziesięciu dolarów w zależności od prestiżu kursu i uczelni .
|
|
|