Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozstanie z facetem XXXIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-12, 16:49   #4455
Jasniepanna
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Cytat:
Napisane przez niewinny roz Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci, nie lubię ich, nie mam do nich podejścia, po prostu brakuje mi tego "czegoś" i nie widzę siebie w roli matki, po prostu. Ja z moim ex byłam od 2 klasy LO, przez pierwsze 2 lata(?) on też wspominał, że nie chce ale jakoś nie rozmawialiśmy o tym. W tym roku okazało się, że mam duże problemy zdrowotne (swoją drogą za jakiś miesiąc dowiem się czy nie jest jeszcze gorzej) i:
1. ciąża nie jest u mnie wskazana, broń Boże nieplanowana! + cały okres ciąży pod kontrolą lekarza, ściśle trzymana dieta i duże ograniczenie spraw uczelnianych/zawodowych
2. ciąża źle wpłynęłaby na moje zdrowie
3. jest duże prawdopodobieństwo poronień
4. jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko nie byłoby całkowicie zdrowe i rozwinięte
5. prawdopodobnie dziecko odziedziczyłoby po mnie którąś z moich chorób, już nie mówiąc o całym pakiecie (uwarunkowania genetyczne)
Po tym jeden raz rozmawiałam z nim na ten temat, powiedziałam że przez te sprawy tym bardziej nie zdecydowałabym się raczej na dziecko. On powiedział, że na razie też by nie chciał, ale ma wrażenie że może kiedyś dojrzeje do tego i pewnie chciałby (jak to zwykle bywa, że w późniejszych latach ludzie już chcą dzieci).

No i tak, w sumie razem nie jesteśmy. Oczywiście zapewniał, że choroby i te sprawy nie wpłynęły na jego decyzję. A jak jest na prawdę to tylko on wie.
Ja też okazem zdrowia nie jestem, więc nawet nie wiem czy mogłabym mieć dzieci, bo mam różne problemy z hormonami. U mojego ex akurat wysyp dzieci na fejsie u jego kumpli i kiedyś jego mama coś mi tam o dzieciach zaczynała. Pamiętam, że sie o to pokłóciliśmy. Ahhh.. w sumie jakie to teraz ma znaczenie.

Jasniepanna jest offline Zgłoś do moderatora