Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ZUS a zatrudnienie w czasie ciąży.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-23, 07:05   #27
toja1111
Przyczajenie

Exclamation Dot.: ZUS a zatrudnienie w czasie ciąży.

Cytat:
Napisane przez flammis Pokaż wiadomość
mnie takie akcje zusu denerwują strasznie! W naszym kraju wielce rządzący panikują, że spada liczba obywateli, a jak już ktoś bardzo chciałby mieć potomstwo i przyczynić się do przyrostu ludności, to nasz cudowny kraj nawet nie kwapi się, żeby takim kobietom pomóc. W związku z tym nie dziwię się wcale osobom, które po tym, jak dowiedzą się o ciąży "kombinują" z zasiłkami. A co mają zrobić? Urodzić dziecko i wbić zęby w ścianę? Zresztą, gdzie jest napisane, że kobiety w ciąży nie wolno zatrudnić? A pracownicy zusu dopatrują się kombinatorstwa. Lepiej nich kontrolują tych, którzy odbierają renty, które im się nie należą (znam osobiście taki jeden rażący w oczy przypadek) albo załatwiają lewe zwolnienia lekarskie, pracując na czarno w innych miejscach i zarabiając kupę kasy, a nie za ciężarne się zabierają!

Oczywiście nie rozsądzam, czy autorka wątku była zatrudniona po to, żeby wyłudzić kasę. Mnie to nie interesuje. Nawet taka sytuacja osobiście mnie nie dotyczy. Jestem dzisiaj po prostu nabuzowana strasznie i pewnie dlatego postanowiłam się w ten sposób wypowiedzieć. Ja się nie dziwię, że jest niż...
to jest nasz kochany polski zus!!!!-każdy sądzi w/g siebie bo to że zus okrada nas z pieniędzy to jest ok ????- jak ma się czuć kobieta która legalnie rozpoczęła prace i zaszła w ciąże a zus traktuje ją jak złodzieja i każe pisać wyjaśnienia i udowodnić legalność pracy, pokazać dowody zapłaty wynagrodzenia, zakres czynności, osoby które poświadczą wykonywanie pracy i tego typu bzdury!!! Ale gdy ściąga składki to o takie rzeczy nie pyta tylko kasuję pieniądze!!!!, ludziom ściąga całe zycie składki i czeka żeby zszedł z tego świata zanim otrzyma świadczenia- bo jak zejdzie z tego świata to kasa zostaje w zus bo przecież zus-owi się należy , zus ma potrzeby takie jak marmurowe łazienki prezesa, premie itd. - szkoda gadać!!!-chory kraj!!!!!
toja1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując