Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-25, 20:40   #222
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

To ja z kolei zainwestowałąm w kilka ciążowych ciuchów na wyjścia choćby do sklepu czy lekarza, bo inaczej czułabym się jak pasztet. No i jarało mnie to zawsze, bo jednak ciąża to ciąża i już więcej pewnie nie będę nosić typowo ciążowych ciuchów

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
O toto, właśnie,
Moja jest od małego nauczona zasypiać i spać w ciemnościach, ma swój pokój już ponad trzy lata, z dala od naszej sypialni i nie mamy problemu, jak czasem się słyszy, że dziecko 8-10letnie śpi przy świetle.
A taki harmonogram i codziennie te same rytuały to też nie oszukujmy, ułatwienie dla rodziców, nie tylko dla dziecka.
Ja nie jestem typem męczennicy , moja dawniejsza szefowa potrafiła o 2 w nocy bawić się z dzieckiem, bo ono się obudziło, zamiast spróbować położyć je spowrotem a potem żale, jak ona ma ciężko, bo mały robi, co chce.
Moja nigdy w życiu nie obudziła się w nocy i nie bawiła. Owszem, budziłą się na zasadzie,że się przebudziła i trzeba ją było ponownie uśpić czy coś, ale zabaw na szczęście nie było.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ale w sensie wogóle nie używać ? nie będzie się bać ciemności ? zawsze myślałam, że coś powinno się świecić
Jeśli teraz przyzwyczaisz, to właśnie potem dziecko może Ci się bać ciemności. A jak od maleńkości będzie zasypiało po ciemku to nie powinno się potem bać (choć jak już wiemy, dzieci są różne, ale u większości się to sprawdza).
Jedyny uspokajacz u nas to był konik morski z FP, on gra melodyjki i świeci mu się brzuszek,ale tak bardzo delikatnie. Fajne jeszcze są te gwiazdkowe projektory, ale to dalej daje nikłe światło.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora