Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Smokey eye - co robię źle?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-25, 20:43   #3
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Dot.: Smokey eye - co robię źle?

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze widzę, ale mam wrażenie, że nałożyłaś cienie w tonacji szarej, z nutką niebieskiego. Nie dość, że są to trudne kolory, to jeszcze gaszą Ci tęczówkę, zamiast podbić jej kolor. Na początek postaw na neutralne brązy. Na przykładowych zdjęciach dziewczynom mają cienie podciągnięte wyżej niż do załamania powieki i rozblendowane tak, by tworzył się właściwy efekt rozdymionego oka, takiej mgiełki. Mają również podkreśloną dolną powiekę, którą Ty zostawiłaś praktycznie nietkniętą. Wydaje mi się, że nie nałożyłaś bazy na powieki, bo kolory są wyblakłe i półtransparentne. Wrzucałam kiedyś na bloga smoky, do którego robiłam krok po kroku, jest tam link w opisie, może Ci to coś pomoże. http://zakazprowokacji.blogspot.com/...es-rocher.html
Dzięki, Salix To naprawdę garść dobrych rad. Używałam wbrew pozorom matowego czarnego i perłowego beżu. Aparat trochę zjadł kolor, ale też trochę moja baza szwankuje (tak, użyłam), pora na nową. Z tym kolorem to jest dziwne, bo czarny eyeliner wygląda bardzo dobrze na moich oczach, ale czarny cień rzeczywiście zdaje się gasić kolor oczu. Dolna powieka jest bardzo problematyczna, pomalowana bardzo łatwo zaczyna wyglądać jakby brudno, jak szop pracz Z czarnym eyelinerem na linii wodnej wyglądam jakby agresywnie, no i nie mam jakichś wielkich oczu Szkoda, bo mi się czarna linia wodna bardzo podoba Chciałabym też wiedzieć, jak zagrać kształtem, żeby zrobić bardziej otwarte, okrągłe oczy (mam trochę opadające powieki). Spróbuję skorzystać z Twojego stepu, dzięki

Edytowane przez Rainberry
Czas edycji: 2015-10-25 o 20:46
Rainberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując