Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zarobki w partnerstwie a podział kosztów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-26, 13:53   #91
201607040950
Konto usunięte

Dot.: Zarobki w partnerstwie a podział kosztów

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Dobra, to Wy bierzecie zarobki planowanego partnera pod uwagę w planach na przyszłość? Zakładacie, że spoko, że zapowiada się, że przez dłuższy czas/całe życie będziecie może zarabiać tyle, ile nie wystarczy na wymarzony standard albo na życie, bo misio nigdy nie odejdzie ani nic mu się nie stanie? Przecież to przeczy wszystkim poradom wizażowym w wątkach typu "mam 30 lat, zostawił mnie z niczym". Może czegoś nie rozumiem.A ja bym śmiechem zabiła, gdyby mi facet wyskoczył z jakimikolwiek oczekiwaniami względem mojej kasy.
Bierzemy (mam wrażenie, że w liczbie mnogiej) pod uwagę planowanego partnera. Jeśli miłość nie jest na tyle szczera, żeby był gotów zrobić z siebie ostatniego durnia i nie tylko wszystkie pieniądze, ale i obie nerki opchnął żeby zdobyć środki na uszczęśliwienie ukochanej to niech się wali, bo nie wart ani miłości, ani robienia analogicznej głupoty dla jego szczęścia.

Bez oczekiwania, że on coś da - ale, żeby był gotów dać wszystko. I bez dawania czegokolwiek, bo on tego oczekuje, ale dlatego, że się ma ochotę to wszystko robić/dawać.
Love, unicorns... te sprawy.
A jak tej ochoty nie ma, a ludzie zaczynają sobie wzajemnie kasę liczyć i oczekiwać wymiany dóbr i usług to znak, że związek już się rypnął (albo jeszcze nie zaistniał).
Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Realia rynku są też chyba takie, że mogą mieć to samo za darmo/przy takim samym wkładzie finansowym z obu stron.
Nie.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując