Wątek
:
Różnice między 'strachem przed dentystą' a 'fobią dentystyczną'
Podgląd pojedynczej wiadomości
2015-10-26, 16:02
#
1
Divine_Intervention
Przyczajenie
Różnice między 'strachem przed dentystą' a 'fobią dentystyczną'
Witam wszystkie Panie i Panów
Jestem studentem kierunku lekarsko-dentystycznego i na ostatnich zajęciach z psychologii klinicznej dostaliśmy od naszej prowadzącej listę zagadnień, na temat których moja grupa ma przygotować serię prezentacji - mi przypadło odpowiedzieć w krótkim wystąpieniu na pytanie zawarte w tytule tego wątku.
Podczas poszukiwania źródeł informacji trafiłem na to forum i po krótki przejrzeniu zdałem sobie sprawę, że Wasza społeczność jest dosyć aktywna i być może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc - w końcu prezentację, która w założeniu ma przedstawić emocje ludzi podczas wizyty u dentysty lepiej przygotować bazując na faktycznych relacjach pacjentów, niż wpisie na wikipedii
.
Jeżeli nie godzi to w Waszą prywatność byłbym wdzięczny za wszelkiego rodzaju informacje - jak objawia się Wasz strach/fobia przed dentystą, jakie emocje Wam towarzyszą przed/w trakcie wizyty, czy taki stan rzeczy miał miejsce od zawsze czy jest to efekt jakichś przykrych wydarzeń z przeszłości etc. etc.
Przepraszam, jeśli wątek został utworzony w niewłaściwym dziale, jednakowoż pytając o emocje ludzi uznałem za właściwsze umieszczenie tego w dziale 'Intymne' niż 'Szkoła'.
Poza tym tutaj chyba jest większy ruch
(patrząc na ilość wątków)
Pozdrawiam
Divine_Intervention
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Divine_Intervention
Znajdź więcej postów Divine_Intervention