2015-10-29, 10:38
|
|
BAN stały
|
Dot.: Jakie ogrodzenie wybrać?
Cytat:
Napisane przez taflalodu
Dziewczyny, słyszałam, że ogrodzenia gabinowe są trwałe. Wyczytałam, że potrzebne są do nich takie kosze xxx. Czy któraś z was wie może czy oprócz kamieni można wypełnić te kosze czymś innym?
|
Gabiony, dzięki zastosowaniu powłoki z Zincalu mogą przetrwać nawet 120 lat. Generalnie stosuje się ciężkie wypełnienie typu kamień, cegła, szkło z recyklingu, ponieważ konstrukcja musi być stabilna. Ważne jest również, aby zamontowali go profesjonaliści. Dlaczego? Istotne jest odpowiednie przygotowaniu gruntu pod gabion, który potrafi ważyć kilka ton. Konstrukcja może ulec zawaleniu czy przewróceniu jeżeli zamontuje ją laik.
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------
Cytat:
Napisane przez Elfir
odpadem szklanym:
drewnem:

|
Zdjęcia, które wrzuciłaś przedstawiają murek gabionowy, a nie gabion. Często spotykam się z myleniem tych dwóch produktów. Murek gabionowy w przeciwieństwie do gabionu wykonany jest z paneli ogrodzeniowych, które połączone są ze sobą przy pomocy specjalnych słupów prostokątnych. Powstałą przestrzeń wypełnia się dowolnym materiałem, np. kamieniem, otoczakami, drewnem, liśćmi, bambusem, etc. Druga Twoja fotografia przedstawia panele xxx. Więcej realizacji z wykorzystaniem tego systemu do montażu murku gabionowego:

Edytowane przez Elfia4
Czas edycji: 2015-11-02 o 16:28
Powód: link w cytowanym poście + reklama firmy
|
|
|