Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - muj kraj taki pienkny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-10-29, 11:32   #1
201604181004
Konto usunięte

muj kraj taki pienkny

Absurd goni absurd, wiele z nas padło nieraz ofiarą na przykład bezsensownej biurokracji czy zostało zapędzone w kozi róg mimo braku winy. Wiele jest bezsensownych rzeczy które uwielbiam i wiele jest rzeczy które bym zmieniły. To może zaczniemy wymieniać?

Tak na przykład, jest sobie Asia i Stefan, mają 16 lat. W świetle prawa mogą uprawiać seks. Czy Asia może iść sama do ginekologa? Nawet nie po tabletki, ale może po jakąś sensowną poradę odnośnie zakładania prezerwatywy i stosowania środków plemnikobójczych (stefan? co to wogle jest? ja nje wje acha). No nje no acha do ginekologa bez mamy, no bez sensu, przeciez musi wziąć ją matula za rączkę i ze szczegółami posłuchać jak to się teraz robi. To ma duży sens zwłaszcza że mama asi może być różnej maści patologią bądź osobą głęboko wierzącą.

Kolejna fajna rzecz, to sumienie aptekarzy. Pewnego pięknego dnia stwierdzili że ich też obowiązuje klauzula sumienia.
O lekarzach nie wspomnę.

Portal dla bezdomnych za 50 milionów? No pszeciesz to nomalne. W polsce.

Dzieci na stołówkach zjedzą bez soli. Bez niczego. Efekt? Połowa dzieci które znam zrezygnowała z obiadów i mama daje im pieniążki na bistro koło szkoły lub bardziej szczęśliwym na bar mleczny, bo po szkole idą tam zjeść i jadą prosto na gimnastyki artystyczne czy inne angielskie.

Boczek pogrąży bar mleczny? Mój kraj http://regionalna.tvp.pl/19404451/bo...milion-zlotych

500 zł na dziecko do 18 roku życia? Robi sens

Albo z innej beczki - wizyty w różnego rodzaju przybytkach państwowych gdzie rządzi Grażynka. Grażynka jest w urzędach, dziekanatach...
-Dzień dobry pani Grażynko ja przyszłam z...
-a co mje pani za śmieć daje
-no ale na stronie pisało
-se może pisać na stronie ja tu 30 lat pracuje i chyba wiem co petent ma przynieść. to je niekompletne.
-ale ta pani...
-co mie pani z jakom paniom donieść ksero, do widzenia.

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując