Wątek
:
Depilacja pleców U FACETA - (ten pierwszy raz)
Podgląd pojedynczej wiadomości
2005-07-22, 09:17
#
1
Chłop
Przyczajenie
Depilacja pleców U FACETA - (ten pierwszy raz)
Witam
To mój 1 post więc witam wszystkich serdecznie.
Od dawna noszę się z zamiarem depilacji niechcianego owłosienia na plecach.
Od razu zaznaczę, że nieststy przypominam małpę i jestem owłosiony praktycznie na całym ciele, o ile włosy na klacie mi nigdy nie przeszkadzały o tyle te na plecach zawsze były moim kompleksem. W końcu zdecydowałem się na usunięcie tego problemu przy pomocy depilacji woskiem ciepłym. Zakupiłem sobie zestaw: podgrzewacz do pojemników 100ml, woski 100ml z aplikatorem i paski materiałowe. W najblizszy weekend kolezanka ma mi pomoc z zabiegiem ale zastanawiam się jakie czynności powinienem wykonać wcześniej by zabieg przebigł najlepiej. Przeczytałem już większość postów na forum i wiem że wcześniej lepiej jest wziąć długą kąpiel by rozluźnić pory i osuszyć (odtłuścić) skórę. Zastanawiam się czy nie przyciąćwłosów do długości ok 8 mm (teraz niektóre mają dł i po 3-4 cm!! (fuj!!). Moje włosy są dosyć twarde, grube, czarne i mocne. Nie są gęste na plecach. Naprawdę chciałbym posłuchać rad profesjonalistek jak sobie z nimi poradzić i sprawić bym przy zabiegu nie musiał zbytnio płakać
hihih. I jakie wskazówki powinienem przekazać koleżance by zrobiła to dobrze. Na początek kazałem jej przeczytać artykuł o depilacji zamieszczony na tym voratlu
. Czy macie jeszcze jakieś inne rady dla mnie doświadczone w boju Panie?
Z góry dzięki za sugestie.
Zarośnięty
chłop
Chłop
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do Chłop
Znajdź więcej postów Chłop