Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Współczesna singielka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-03, 20:01   #10
gamblenka
Rozeznanie

Dot.: Współczesna singielka

Cytat:
Napisane przez mroja Pokaż wiadomość
Uważasz, że patologią jest dążenie do czegoś, co zapisała w nas natura ?? Przecież poczucie bliskości, chęć miłości i założenia rodziny to są moim zdaniem fundamenty naszego istnienia...co było najpierw? Korporacje i robienie kariery, czy zakładanie rodzin i wychowywanie dzieci ....??

Ja rozumiem że są ludzie którzy wybierają karierę, albo takie Matki Teresy, ale to są wyjątki, a regułą jednak jest chęć bycie w związku i posiadania dzieci, taka nasza natura. Kto jest w końcu w społeczeństwie większością? Ty to nazywasz patologią? To mnie boli...
Swoją drogą bycie w związku z pijanym Januszem, który mnie leje i "ja nie odejdę bo co sama zrobię" , a co innego ludzka jednak chęć bycia w związku, pragnienie tego. Wokół tego się wszystko kręci, muzyka, filmy, portale randkowe, nawet tematy tutaj... nie dziwmy się wobec tego że singlom się obrywa. Ja nie wchodzę z butami do czyjegoś życia, sama jestem obecnie samotna i nie rwę się do pierwszego lepszego, ale nie jest mi wstyd się przyznawać, że miłość dla mnie stoi na pierwszym miejscu i to wcale nie znaczy, ze moje życie jest puste i zgóry zakładam że nie zrobię nic wielkiego. Umówmy się, większość wielkich tego świata, miała jednak rodziny a nie była singlami tworzącym dzieła życia i zamkniętymi w swojej twierdzy
Nic z tego nie napisałam. Przeinaczyłaś moje słowa zupełnie. Przeczytaj jeszcze raz.

Edytowane przez gamblenka
Czas edycji: 2015-11-03 o 20:02
gamblenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując