Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-03, 21:18   #2186
Hermi1989
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Jestem dziewczynki po wizycie
Z syneczkiem wszystko w porządku Moje wyniki wg. lekarza też ok... Powiedziałam mu o tym, że twardnieje mi brzuch... ogólnie podczas USG też "Stwardniał" co zaniepokoiło lekarza... powiedział oczywiście, że to skurcze i kazał mi brać nospę 3 razy dziennie. A jeżeli nadal będzie to samo, zapewne położy mnie do szpitala...
eh... zmartwiłam się
Najważniejsze, że synek jest zdrowy, a Twoje wyniki badań utrzymują się w normie. Moja ginekolog także mówi, że jeśli brzuch twardnieje, to najlepiej łyknąć właśnie rozkurczowo nospę. Wydaje mi się, że wiele z nas tak ma i nie musi to skutkować niczym złym. Spróbuj się nie zamartwiać tym.

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Byłam sobie dziś u swojej położnej. Uwielbiam tą kobietę, jest tak życzliwa, że aż się chce gadać. 1,5 godzinki pitoliłyśmy przy herbatce
Potem dała sobie posłuchać serducha tak długo jak chciałam
Za tydzień jednak ona do mnie wpadnie, bo dla mnie dojść tak daleko to masakra, w połowie drogi już rwie i toczę się, a nie idę.

oj
A też zastanawiam się czemu niektórzy lekarze dają glukozę po 2h, teraz ponoć wskazanie to trzypunktowa. Ale właśnie nie znam się na tym.
Wiem tylko tyle, gdyby mój gin dał mi tylko po 2h to bym chodziła z nie zdiagnozowanymi cukrami bo po 2 h to u mnie już następuje ładny spadek do normy A tak to mam czarno na białym, no cukrzyca i koniec. I dobrze że to wyszło. Dziś jak patrzyłam na glukometr to się przeraziłam, 185 z rana

Co do twardnienia, jak twardnieje macica to twardnieje cały brzuch. Robi się jak kamień. To nie boli, ale pojawia się uczucie dyskomfortu. Na pewno byście to poczuły, bo tego się nie da nie poczuć Więc jak piszecie że macie twarde po jedzeniu czy coś, to raczej nie to
Świetną masz ta położną równa babka!
U mnie rano stężenie we krwi zawsze jest dobre i nigdy np. na czczo nie przekroczyłam dopuszczalnej normy. Teraz ponoć to nie jest tragedia, nie chcę panikować na zapas. Ograniczę się z cukrem do słodzenia herbaty i ograniczeniem produktów o wysokim indeksie glikemicznym i przeżyję.
185 o rany to naprawdę wysoki poziom cukru we krwi :/.

Mnie czasem do twardnienie brzucha dopada w nocy i trudno mi się wtedy przekręcić nawet na bok, bo czuję, że nawet skóra brzucha mnie ciągnie.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora