Dot.: Chłopak ogląda byłe na FB
Też mi się tak wydaje, ja oglądałam swojego byłego po rozstaniu, dopiero jak mi ostatecznie przeszło to przestałam. Teraz nie chce mieć z nim nic wspólnego, a na pewno nie myśleć o nim, kiedy jestem ze swoim chłopakiem.
Rozmowa niestety nie pomaga, powiedział mi, że przesadzam i zachowuję się jak typowa kobieta, rozhisteryzowana i zazdrosna o nic, co w zasadzie zabiera mi wszelkie argumenty... Wychodzi na to, że nie możemy rozmawiać o pracy, o przeszłości, chyba o niczym... Chciałabym wspólnie nad tym pracować, ale chyba muszę postawić swoje warunki. Nie chcę niczego żądać czy go zmuszać, ale jaką mam pewność, że to się zmieni w przyszłości? Teoretycznie nie jest to jakiś wielki problem, ale jak poukładam wszystko w całość (oglądanie byłych, jakieś tajemnice, problemy ze wsparciem) to bardziej mi to wygląda na spotykanie się niż poważny związek... Ale przecież mu nie zaproponuję zdegradowania związku do spotykania się, bo to będzie tani szantaż emocjonalny -.-
A może nie można mieć wszystkiego? On na co dzień jest świetnym partnerem i mamy podobne podejście do życia, dba o mnie, ale to całe "połączenie dusz" troszkę leży. Z moim byłym miałam z kolei świetnie rozwinięte to drugie od samego początku, ale on był złym i nieuczciwym człowiekiem. Może powinnam raczej zapytać - jak zaprzyjaźnić się ze swoim facetem? Heh...
|