2015-11-08, 10:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;53384156]Ja też mam złamany paznokieć na kciuku, on w ogóle jest jakiś masakryczny po tych zastrzałach. Nie maluję już od miesiąca chyba. 
I za malowaniem strasznie tęsknię. 
Co do odżywek-Eveline zawierają formaldehyd, bardzo osławiony składnik-wielu osobom nie służy i robi bardzo brzydkie rzeczy z paznokciami. Przerobiłam w swoim pazurkowym życiu wszystkie wersje Eveline i diamentowa spowodowała u mnie początki onycholizy, zaś wersja 8w1 zdewastowała mi paznokcie, były tak miękkie i kruche, że rozdwajały się do połowy płytki. Wersja wybielająca oraz ta na pobudzenie wzrostu były ok, zaś odżywkę S.O.S bardzo chwalę, mimo formledyhydu-już dawno zaprzestałam jej używania, ale kiedyś bardzo mi pomagała-dawno, dawno temu, jak jeszcze do gimnazjum chodziłam, nie mogłam żyć bez tej odżywki, bo dzięki niej mogłam zapuścić paznokcie i były mocne-przed jej stosowaniem były bardzo kruche, łamliwe i rozdwajające się. Więc jeśli nie jesteś uczulona na formaldehyd-spróbuj.
Ja teraz nie wierzę w odżywki do paznokci, traktuję je jako bazę pod lakier.
Ja teraz używam keratynowej odżywki Sensique, nie wiem czy działa, bo dla mnie jest bazą pod lakier. Sensique zmieniło buteleczki swoich odżywek, a także wprowadziło nowe wersje i bardzo się nimi zainteresowałam-są bez formaldehydu, więc na pewno którąś kupię. [/QUOTE]
Też od miesiąca nie maluje(no raz na "randkę" z EX to se ☠☠☠nęł am czerwone ) a tak to w ogóle i również tęsknie za malowaniem 
Ale kur... mam dość duże rozdwojenie na środkowym paznokciu prawej dłoni pf A nie chcę znowu ich skracać bo jak ja nienawidzę krótkich paznokci 
Też mam tą wersje i czasem używałam pod lakiery 
Oj pamiętam te czasy używałam tej diamentowej odżywki Eveline i paznokcie miałam cudo wtedy wszystkie koleżanki, koledzy chwalili aż raz poszłam z kolegami na wagary na kocyk nad rzeczkę i pochwaliłam, że paznokcie mam takie MOCNE i w ogóle aż otwierałam pudełko z kremem i mi się z dwa połamały i się zaczęła masakra dla nich Potem poczytałam w necie i od tej chwili ich nie tykam co dziwne bo potem kupilam Herome i nic mi się z paznokciami nie stało i wręcz myślę, czy jej znowu nie kupić lub wersje łagodniejszą bez f w składzie 
Ja już raczej też tak je traktuje 
Hmmm może ja też choć czeka na mnie Nail Tek III F bez F
|
|
|