Zakorzenienie
|
Dot.: Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy -Mamusie VII-VIII 2013 cz
jestem, zmęczona, ale jestem.
Ta wolna środa trochę mnie z rytmu wybiła, ale też igi poszedł ok północy spać, bo zostawał z babcią...
Cytat:
Napisane przez mydream_
Elaine tz ma teraz umowe do grudnia a pozniej ma juz zapewnione ze dostanie kolejna na rok, z tego co teraz zarabia udaje nam sie odkladac ladna sume co miesiac takze nic nie rozumiem. zreszta jak by zjechal do pl to tu tez szybko prace by znalazl bo ma dobry zawod i nigdy z praca problemow nie mial...
nie, nie to nie my w awatarze, az tak zgrabna to nie jestem
dzoan mmm pysznosci 🍰widac masz do tego reke 😊
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------
|
to już nie wiem, o co mu chodzi...
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka
My jesteśmy zgodni co do drugiego dziecka, tylko czekamy aż się nam wszystko poukłada, bo w obecnej sytuacji byłoby to samobójstwo dla mnie.\
U nas problem na linii "3 dziecko"  bo ja bym chciała, a M. nie.
|
u nas mąż chce 5
Cytat:
Napisane przez miszkaaa
Byliśmy dzisiaj u lekarza. Hurtowo 
Przede wszystkim z Maksiem żeby go osłuchał bo bardzo kaszle (ma mokry kaszel). Maksiul był bardzo dzielny. Nawet, trochę na siłę lekarz mogł zajrzeć do gardełka, posprawdzał uszka, osłuchał i wszytsko ok.
Powiedzieliśmy o ciąży więc wysłał zgłoszenie do szpitala i kazał przyjść za 2 tyg. na pobranie krwi, posłuchanie serduszka i badanie moczu. Termin wyliczył na 10.06. 
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------
Mnie mało bo ledwo żyję.
W ostatnich dniach 3 razy dziennie obejmuję kibel!  Czasami już nie mam czym a wyszarpie mnie aż wszytsko boli.
A do tego okropne bóle głowy.
Jakoś o wiele gorzej przechodzę tą ciążę. Nakręcam się, że będzie Milenka, tzn.dziewczynka 
|
przytulam Cie jeszcze chwila i powinny przejść mdłości.
Dobrze że Maksio osłuchowo czysty
Cytat:
Napisane przez yevele
Fiazo. U nas tez lozeczko bylo bez wyjmowanych szczebelkow. Moja sisi je po prostu wypilowala  zdrowka!
Miszka oj oj ale Cie drecza te mdlo
Mydream moj tz tez na poczatku gadal ze chce miec duzo dzieci. A po Karinie strwierdzial ze mamy dla siebie tak malo czasu ze on nie widzi drugiego dziecko. A przynajmniej nie w tym terminie co ja bym chciala. Tylko pozniej to moze mi sie odechce :/
Wysłane z mojego Vertis 5010 Expi przy użyciu Tapatalka
|
pewnie mu się jeszcze odwidzi.
Cytat:
Napisane przez mela1234
Szybko mi minęła ta środa. Wysprzatalam mieszkanie, poukładalalm ubrania dziewczynek bo już bałagan był, no narobilam się. Ale przynajmniej w sob będę miała mniej roboty.
|
brawo!
Cytat:
Napisane przez miszkaaa
|
Cytat:
Napisane przez miszkaaa
I powiedzcie mi jak wygląda usypianie na takim normalnym łóżku (tzn. z możliwością wyjścia)?
Uciekają wam dzieciaki, chcą się bawić zabawkami, które są dookoła?
A tak w ogóle to powiedzcie kiedy czytacie przed snem.
I właśnie zastanawiam sie czy nie zaczać czytać już na górze, jak będzie w łóżeczku, ale boję się, że będzie się tam ożywiał i świrował jeszcze bardziej.
|
oczywiście że lata. a jeszcze trochę i sięgnie do klamek więc nie ma opcji zamknięcia się wjednym pokoju:P ogólnie u nas się rozwaliło ostatnio zasypianie. wlasciwie od mojego wyjazdu. a wgrudniu mam kolejne.
Cytat:
Napisane przez fiazo
Zgłosiłam nieobecność w żłobku i okazało sie że dużo dzieci chorych i w tym tyg odsyłali w połowie dnia z gorączką więc mógł nowego wirusa złapać.
U mnie pada desz, nawet nie ma jak prania zrobić
|
zdróówka, jak dzisiaj u was?
Cytat:
Napisane przez pianka2013
Elaine: co do okulistki to nie robie sobie wielkich nadziei. Ostatnia wizyta to bylo poswiecenie latarka i wypisanie recepty. Wizyta prywatna 120zl. Teraz tez nam pewnie wiele nie powie dlatego chcialabym miec to skierowanie "pilne".
Miszka a jak idzie wprowadzanoe rad pani psycholog?
|
eeeh..
Cytat:
Napisane przez dzoan
Olus dostał inhalacje z soli, nebbudu i berodualu. Do tego syrop dexa piko. Lekarka stwierdziła, że to taki kaszel krtaniowy, choć zakaszlal tylko raz w gabinecie. A tak to co chwilę. Aż się dziwie, że w żłobku nic nie mowily. Jutro Olek powinien w domu zostać, a jak się poczuje lepiej po weekendzie to może iść do żłobka. Ale że jutro nie mam co z nim zrobić, to chyba pójdzie ten ostatni dzień :-\
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------
A ogólnie to bardzo ładnie zachowywał się w gabinecie. Usiadł pomiędzy mną a pediatra, osłuchiwala go długo i dokladnie, a on patrzył to przed siebie, to na mnie, uśmiechajac się. Później sam otworzył buzke i gardelko pokazał 
|
brawo dla OLusia i szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83
MAMASZKRABKA chodze do pracy od wtorku. Dzieki ze pytasz, juz troche lepiej, juz tak nie mysle caly czas  Wczoraj mielismy z mezem poważną rozmowe o drugim dziecku, mam nadzieję ze sie nie rozmysli bo jeszcze w to wszystko wplatala sie ta moja praca ale to opisze kiedys w wolnej chwili w klubie.
ELAINE a Ty jak sie czujesz, ktory to juz tydzien? W pracy spokojniej? Masz moze jakieś informacje jak u Agrafki?
|
opisz opisz, bo też się zastanawiam, jak u Ciebie/ Dobrze, że już poruszyliście z mężem tą kwestię, chociaż jest wam na pewno trudno. z tego co wczoraj czytałam to agfraffke mocno boli w klatce piersiowej. Nie wiadomo od czego. Bierze leki na swoją chorobę, a poza tym wybrała metody naturalne i czeka na powrót swojego lekarza. Robiła ostatniobadania wątroby i jest ok.
Ja jestem po prostu zmęczona na maksa..mam wrażenie, że ciągle jestem w biegu. mąż zamiast się uczyć po południami mnie próbuje odciążać. I to późne chodzenie spać Igiego...i tak teoretycznie zasypiam przed nim ale co to za sen jak się budze aby sprawdzić czy jest ok i jest w lóżeczku. Ja wczoraj zaczęłam 12 tc. A 25.11 mam wizytę już z prenatalnym.
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------
a i pod koniec dnia już mnie brzuch trochę boli.. kłuje.. no nic zobaczymy co się dowiemy na wizycie.
|