Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-13, 13:43   #1435
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
O, to fajnie U mnie w sumie mogłoby być do gniazdka, bo mam akurat gniazdko koło łóżeczka.

W ogóle dziewczyny pomóżcie!
Niedługo będziemy wstawiać łóżeczko do sypialni i mamy dwie opcje:
1. Przesuniemy nasze łóżko całkiem pod ścianę stroną męża (więc zabierzmy mu jego przestrzeń, ale Mała będzie spała tak, że jak się obudzę to nie będę musiała wstawać i będę ją widziała.
2. Postawimy łóżeczko pod ścianą za naszymi nogami (obok komody).
Będę pewnie musiała wstawać żeby do Małej zaglądnąć, ale nie zabiorę mężowi miejsca i obok będę miała komodę z podręcznymi rzeczami.
Jak byście zrobiły? Do tej pory myślałam tylko o opcji nr.1
Czy któraś z Was będzie miała, bądź miała przy pierwszym dziecku ustawienie nr.2 i się sprawdziło?
Do gniazdka też były, więc można było sobie wybrać

My też nie bardzo mieliśmy miejsce na łóżeczko i też rozwazalismy zabranie miejsca Mężowi, ale ostatecznie zrobiliśmy tak, że jak się znudzenia to będę widziała Małą, bo będzie z boku ale pod ścianą, czyli przejście jeszcze między łóżkami będzie, no ale ja nie mam szafki nocnej obok, tylko na tym miejscu stoi jej komoda, a szafka zastawiona jest w kacie.

Hm to ze jak się budzisz będziesz ją widziała bez wstawiania, ale np do karmienia czy przewijania i tak będziesz musiała wstać chodzi Ci tylko o to, żeby sprawdzić czy wszystko ok jak się zbudzisz, tak?

A jeśli postawicie łóżeczko w nogach, to będzie można jeszcze przejsc?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
fajne sąą ! i chyba nie czekalas zbyt długo?? mi sie podoba opcja nr 3

wrócilismy z zakupów .. tż musiał gdzies pojechac wiec nawet nie mam ich w domu jeszcze;/ nie wiem nawet co z obiadem ..

wczoraj dotarł materac i pokrowiec .. przez weekend albo tuż po tż bedzie skręcał łóżeczko.. chociaz nie wiem czy jeszcze się nie wstrzymać bo jakoś mam przeczucia, że urodze grubo po terminie..;/

wczoraj rano zamówiłam pampersy na feedo i dzisiaj rano juz mi je kurier przywiózl

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

u nas tylko opcja 1 wchodzi w grę, no za nogami łózko sie nie zmiesci o komodzie nawet nie wspominajac [emoji14]
wiec jesli miałabym mozliwosc zrobilabym układ 2 [emoji14]
Nie, jestem zdziwiona, ze tak szybko doszły, specjalnie weszłam zobaczyć kiedy zamawialam, ale strona coś mi się nie ląduje j nie widzę ;/

Ja też dostałam wczoraj materac, i wierzyłam go, ale o dziwo bardzo słabo było go czuć u dziś już przeniosłam go do łóżeczka

A ja to się boję, ze u mnie zacznie się wszystko wcześniej ;/

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Odpisali mi z whisbear, mamy odesłać tego misia i przyślą nam nowego

Dziewczyny jakby któraś chciała to na moncziczi jest promocja -15% na la millou
I jeszcze jest kupon -30% do reserved, działa też na przecenę. Wczoraj zamówiłam Małej bluzę
O to super, będziecie mieli nowke
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj chyba się wezmę za prasowanie ubranek, chociaż nienawidzę prasować :/ ale w końcu kiedyś muszę się za to zabrać dużo ubranek nie mam więc liczę że szybko pójdzie a przy okazji ogarne pościel do łóżeczka
Ja teraz np nic nie robiłam, tylko tymi lampkami się zajelam, no i łóżeczko z kurzu wytarlam, bo wcześniej nie miałam sił, a jak mialam włożyć materac to chciałam, żeby było już czyste i wstałam, żeby w końcu jakiś obiad zjeść i już mi się robią te skurcze, nie są bolesne, ale kurde po tym szpitalu się ich boję jak ognia ;/;/

No i w planach miałam teraz tez prasowanie i nie wiem czy coś z tego wyjdzie ;/ na razie odpoczywam i zobaczę później, bo brałam leki, to może pomogą.

Dziewczyny jak te skurcze (twardnieje mi kawałek brzucha) nie są bolesne, to trzeba się ich obawiać tez??

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora