Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9
Podzielisz się przepisem? Brzmi smakowicie 
Dzięki [/QUOTE]
Ziemniaki przygotowujemy mniej więcej jak.na.kopytka. Może być delikatnie luzniejsze ciasto. Robie placuszki i kładę na.to farsz. Potem zawijam to w kulkę. Tak żeby farsz schował się w.środku. Posypuje bułka tarta i na.głębszy olej. Nie tak jak frytki ale też nie wystarczy posmarować patelni tłuszczem. Musi być tak do polowy kotlecika.
Farsz: przegląd lodówki może być mięsko, które zostało albo pieczarki. Ja.dziś posiekalam dwie parówki + ser żółty+ dip paprykowy( robiłam w słoiki. To jest takie dość pikantne wiec świetnie się komponował.) nada się też papryka konserwowa. Podawałam to z surowka z.kiszonej kapusty. Dla mnie fajny obiad jakąś odmiana a i ziemniaki z wczoraj wykorzystałam.
|