Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - muj kraj taki pienkny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-14, 19:39   #277
dacn
Zakorzenienie

Dot.: muj kraj taki pienkny

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Pacjent to żaden klient, ale zawód lekarza różni się od innych, ale mnie jako pacjenta nie powinno obchodzić, czy lekarz zaczął pracę 15 min czy 15 godz temu. Przychodzę z problemem/chorobą i obowiązkiem lekarza jest mi pomóc i nie robić tego z łaską, bo na tym polega jego praca. Jak pracowałam na kasie, to musiałam się uśmiechać i mówić "dzień dobry" i zawsze być miła, nie mogłam od którejś godziny siedzieć naburmuszona, bo jestem X. dzień w pracy. Tak samo teraz w pracy - swoje obowiązki muszę wykonywać z taką samą starannością o 9:10, jak i o 16:50. I tak, ja wiem, że lekarze mają te nocne dyżury. Ale ja wylądowałam ostatnio na SOR-ze będąc po normalnej swojej 8-godzinnej zmianie, w szpitalu wyczekałam się 4, żeby przyjęto mnie z łaską, bo pacjent przeszkadza Niestety miłych lekarzy spotykam tylko lecząc się prywatnie.
Są granice. Jak o północy przychodzi pacjent z gorączką 38, której nie zbił nawet paracetamolem, bólem brzucha od miesiąca czy trądzikiem to niech nie liczy na uprzejmość i radosny uśmiech lekarza.
Lub przychodzi pacjent i żąda wypisania na recepcie konkretnego leku.

Podobnie jak od progu pacjent się drze ty ☠☠☠☠... masz mi suk... zrobić : i tu następuje litania żądań badań.
Tak bardzo nieprofesjonalne jest w tym momencie nie podanie ręki i brak pięknego uśmiechu.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując