Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - muj kraj taki pienkny
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-14, 20:03   #286
dacn
Zakorzenienie

Dot.: muj kraj taki pienkny

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
podajesz skrajne przypadki, ale zdarzają się lekarze, którzy nie są uprzejmi nawet gdy dzieje się coś poważnego
Bo lekarze są .... ludźmi, tak samo chodzą do toalety, uprawiają sport i sex, oglądają kotki w necie, palą, piją, uczą się nocami lub nie robią niczego sa leniwi lub pracowici, są chamami lub miłymi ludźmi, zdradzają, są wierni całe życie. Tak samo jak przedstawiciele innych zawodów.

Skrajne przypadki się pamięta.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nie dopowiadaj sobie Nie napisałam Ci, że masz pracować za darmo ani zarabiać mniej od pielęgniarek, więc się nie bulwersuj. Po prostu dziwnym trafem lekarz ma więcej empatii, zrozumienia i uśmiechu dla pacjenta (nawet trudnego), którego obsługuje prywatnie niż na NFZ. Mało się słyszy chociażby o chamskich położnych i o tym, że trzeba dać lekarzowi zwyczajnie w łapę, żeby się zajął pacjentem jak człowiekiem?
Tak jasne, sypnij jeszcze jakimś stereotypem.

Cytat:
Napisane przez wredot_ka Pokaż wiadomość
Odnośnie ciąż, to zawsze czytałam, że Polska jako jedno z nielicznych państw wykonuje "obserwacje" ciąży w pierwszym trymestrze, a dodatkowo bardzo często się tu podtrzymuje ciąże. Nie sprawdzałam na sobie, także głowy za to nie dam.

Owszem, tylko czy podwyższenie składek o jakieś 300-400zł miesięcznie przez kogokolwiek jest rozważane?

Opłata za wizytę u lekarza to genialna opcja, pominęłaby tylko za wypisane recept i za pobyt w szpitalu. W Czechach nie ma sztucznych kolejek i mordobicia na godzinę przez otwarciem rejestracji.
Ad 1 bo jest, nigdzie się tak nie trzęsie nad ciążą jak u nas.
ad2. g.. da, bo nie tylko o niską składkę chodzi ale o jej kiepskie rozdysponowanie. Tak długo jak będzie monopol tak długo będzie utrzymywane marnotrawstwo.
ad3. U nas, hmmm z jednej strony da z drugiej byłoby "płace tobie ty chamie wykształcony za moje podatki te 10 zł a nie chcesz mi przepisać recepty ze zniżką, która mi się nie należy !!!"
Dobre rozwiązanie to dni chorobowe jak w Stanach, gdzie z przeziębieneim nie lata się do lekarza po ZLA i nie zajmuje miejsca w kolejce.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując