2004-01-01, 23:47
|
|
|
Raczkowanie
|
kilka pytań od Rajzerka
Hello Wizażanki!
Mam do Was kilka pytanek. Strasznie podobają mi się takie oczka jak ma Avril Lavigne i Alicia Keys. Czy mogłybyście napisać mi krok po kroczku jak coś takiego wyczarować. Mam zielono-piwne oczka, średniej wilkości, ale powieka jest mała. Jakimi produktami (nie za drogimi) się posłużyć?
I jaki podobny błyszczyk ma Alicia?
Następne moje pytanka dotyczą podkłądu Revlona Colorstay. Mam dość młodą buźkę, nastoletnią, ale dość wcześnie poznałam co to trądzik. Jak byłam młodsza (jakieś dwa - trzy lata temu) nie chciało mi się jej pielęgnować tak jak teraz. I teraz jest dobrze. Pryszczyki raczej nie wsyakakują (i są mnie widoczne, chyba, że się jakieś chamidło trafi), ale pozostały wągry na nosku, rozszerzone pory, czerwone ślady i blizenki-dziurki (dołeczki ). Podkład, któego teraz używam (Mariza wychwalany na Wizażu) nie radzi sobie z tym, bo to wszystko się przebija trochę przez niego. No więc pytam czy Colorstay mi w tym pomoże? Czy mogę go używać w młodym wieku? Czy to nie będzie miałąo później jakiś złych skutków.
Z tego co też wyczyałąm na temat Colorstaya, to rzeba buźke dobrze nawilżyć. Czy wystarczy beztłuszczowy kremik Ziaji do cery trądzikowej (TinTin). Szybko mi się dość wchłania i mam do niego zaufanie. Czy wybrać poprostu krem nawilżający do cery trądzikowej i tłustej?
Czy można go nałożyć na oczka? Bo ja zwykle kłade mój podkłądzik i później na to Viperkę matującą i jest oki.
Aha, i jeszcze jedno. Czy jak np. chciałabym zatuszować zbyt duży nosek (moim zdaniem), to mogę na niego nałożyć inny podkłąd np. Marizę?
A może znacie jakieś podobne do colorstaya podkłady, tylko, ze tańsze. Musi bardzo dobrze kryć (nie cche mi się używać korektora) i matować 
Wiem, że można się trochę w tym pogubić, ale mam nadzieje, że któraś z Was mi odpowie
pozdro
p.s. Czy można dostać próbki Colorstaya?
|
|
|