2015-11-15, 17:25
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nowoczesna antykoncepcja - implant
Witam,
ja swój implant założyłam 18.09.2015 w przychodni Ovum na ul. Urzędniczej w Krk, koszt 1000zł.
Pani Doktor, która mi go wszczepiła(nie moja Pani Doktor prowadząca) zrobiła to bardzo precyzyjnie, delikatnie i bezboleśnie! Była bardzo miła dzięki czemu rozluźniłam się, bo jednak jakiś tam stersik był
Zanim jednak do tego doszło moja Pani Doktor przepisała mi odpowiednik w postaci tabletek, był to Limetic, by sprawdzić czy takie hormony w ogóle będą na mnie działały! Przeszłam więc od razu z Bonadei na Limetic. 1 op.wszystko super! 2 op. wszystko super! Zero krwawień czy plamień! Nie brałam już 3 op.tylko zadzwoniłam do przychodni i oznajmiłam, że tak super toleruje te tabl.że chciałabym od razu z końcem 2op.już wszczepić implant. Tak też się stało!
W ciągu 1 miesiąca straciłam na wadze! To był dla mnie największy szok! Bo gdy nie brałam żadnych tabl. i gdy brałam, a do tego ćwiczyłam, biegałam, zdrowo"dietetycznie" się odżywiałam to moja waga jak zaczarowana zatrzymała się na 53kg! 
A tu proszę...w jeden miesiąc...4kg! Ot tak sobie! Fakt, ucierpiała na tym moja "kobiecość" bo jednak straciłam w biuście...i w biodrach, które są dla mnie zmorą (figura gruszki) Ale teraz jestem happy!
Kolejny plus jak dla mnie....BRAK krwawień! Żadnych plamień! Bez bólu! Dla mnie BOMBA
Oczywiście jestem świadoma skutków ubocznych antykoncepcji hormonalnej ale kierowałam się w wyborze "najmniejszym złem".
|
|
|