Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wynagrodzenie za prace.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-15, 21:08   #144
dvegas
Przyczajenie

Dużo pracy a wynagrodzenie nijakie

Witam serdecznie wszystkich tutejszych forumowiczów, dzisiaj piszę tego posta, ponieważ chciał bym, po pierwsze poradzić się troszeczkę może bardziej mądrzejszych osób od siebie, a po drugie wymienić się z kimś zdaniami, w temacie pracy, bo za bardzo nie mam z kim o tym rozmawiać.

Mam 24 lata i ogólnie mieszkam i pracuję na wsi, do najbliższego miasta takiego większego mam jakieś 30 km.

No więc pracuję sobie w owej firmie handlowo usługowej już ponad dwa lata, zbieram coraz większe doświadczenie i wiedzę na temat tej że pracy. Każdego dnia obowiązków i zadań mam masę, można powiedzieć że wszystko zrzucane jest na mnie jednego, mam do czynienia z obsługą klienta, biura, maszyn, magazynku i wiele innych...

To co mnie irytuje najbardziej to to, że stawka jaka się utrzymuje od początku mojej pracy aż do teraz to 8 zł na godzinę praca 8 godzin od Poniedziałku do Piątku, każda Sobota pracująca od 8 do 13 i teraz to co najgorsze, wiele razy się zdarza że trzeba zostać po godzinach bo pracy nawał i z reguły wpada dodatkowo 1- 1.5 godziny dziennie, a w sezonie letnim to notorycznie tak jest, natomiast liczone mam tylko za te 8 godzin pracy, dodatkowe godziny do wynagrodzenia już nie są uwzględniane.

Próbowałem kiedyś coś w tej sprawie wskórać, jednak natrafiłem na kosę i usłyszałem słowa że po co mi tyle pieniędzy.

Wiem że na podwyżkę nie mam co liczyć i nigdy się w tej firmie na to nie zaniesie, bo rozmowa z owym szefem jest bardzo trudna dla normalnie racjonalnie myślącego człowieka, on wszystko traktuje łatwo i lekko, przy czym sprytnie umie człowiekowi dowalić.

Chętnie bym zmienił pracę na inna, jednak to już będzie się wiązało z koniecznością dojazdu do któregoś z miast do których jednak mam spory odcinek drogi do pokonania i co wiąże się z kosztami jak by nie było. I z kolejnej strony też nie wiadomo gdzie się trafi i czy gorzej jeszcze nie będzie.

Trudno podjąć mi jakąkolwiek decyzję, ale z drugiej strony nie chcę się na długą metę męczyć dalej.

Rozpoczął bym działalność na własną rękę, ale problemem tutaj z kolei jest brak kapitału i punktu zaczepienia w jaką specjalizację pójść.

Drodzy koledzy jak z waszej strony to wygląda ?
dvegas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując