Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Toksyczni rodzice
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-16, 12:09   #6
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: Toksyczni rodzice

Cytat:
Napisane przez jagerbull Pokaż wiadomość
Witam. Czy kogoś z Was dotyka problem toksyczności rodziców? Jak sobie z nią radzicie?

Znalazłam się w sytuacji, gdzie rozstałam się z facetem, jestem bez pracy i póki co muszę z nimi mieszkać.
Chcę szukać pracy, chcę się wyprowadzić ale dziwnym trafem wikłam się w tych dramatach. W domu wiecznie dominuje krzyk i wyzwiska. W takim klimacie ciężko jest pewnym siebie iść na rozmowę o pracę. Ciężko nieraz też usiąść i szukać pracy, bo zwyczajnie zwyzywają od leni, bo nie pomagam w obowiązkach domowych. Z kolei gdy robię co chcą nie szukam tej pracy bo zwyczajnie nie mam czasu a później siły. Faceta zostawiłam bo mnie nie wspierał, kazał radzić sobie samej. Znaleźć pracę. Wiem to, ale jak mam tą pracę znaleźć. Mogę znaleźć owszem jakąkolwiek, żeby się tylko wyprowadzić. Ale wtedy będę siłą rzeczy robić coś czego nie lubię i szybko wrócę do punktu wyjścia. Chodzę na psychoterapię, ale ona niewiele już daje przez sytuacje w domu, bo mam wrażenie, że walczę z wiatrakami... Nie mam już pomysłu...

Mam pytanie do osób, które miały toksycznych rodziców i udało im się uwolnić z domu. Jak zacząć kiedy nie ma się już chęci do życia?...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Hej jagerbull
Ja mam toksycznych rodziców. Niestety tylko urwanie kontaktu przyniosło skutek, chociaż była to decyzja bardzo trudna.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując