2015-11-16, 22:37
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk w 2016 r.
Cytat:
Napisane przez spodkoldry
A najgorsze jest to, że czytałam sporo blogów i książek o minimalizmie, w tym modowym, czystki w szafie właściwie zrobiłam, wiem w jakich ubraniach mi dobrze i już nie kupuję bez sensu ciuchów (no, chyba że to jakieś vintage perełki z allegro, to się oprzeć nie mogę, ale one zazwyczaj są taniusie  ), ale na perfumy tego przełożyć nie mogłam. Żaden argument w rodzaju "akcentowanie stylu" do mnie nie trafiał, stałam twardo na stanowisku, że to hobby i kolekcja 
|
Dokładnie, minimalizm "szafowy" wszedł gładko, a do perfum no nie jestem w stanie tego zastosować 
Cytat:
Napisane przez VI4
Ja nie zapowiadam kategorycznego odwyku, tylko dużo mniejszy przerób - całkiem zrezygnować nie chcę, za bardzo kocham perfumy...ale zakupowa i rozbiórkowa biegunka mi dojadła 
|
Mi też wystarczy mniejszy przerób - im mniejzy przerób, tym większą mam z tego przyjemność, a jak ciągle coś, to już tak mi się mechanicznie klika 
Cytat:
Napisane przez kasia-zuzia
A tak w ogóle to dość znamienne, że ten wątek stał się jednym z "najgorętszych" na perfumach  .
|
Coś w tym jest 
Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati
Ja mam plan zejsc do 5 (!) flaszek ale takich mega ukochanych  myslicie ze dam rade?
|
Jeżeli myślisz, że masz tylko 5 najukochańszych, to pewnie że dasz radę 
Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati
Tylko czy zdołam  dzisiaj uzylam La Nuit Tresora i jednak nie ma tego WOW a mimo to ciezko mi sie z nim pozegnac 
|
Jak dla mnie La Nuit Tresor ma takie WOW, że bym się z nim chętnie przywitała, jak skończę odwyk Od dawna o nim myślę i coś nie ma szczęścia. Jest u mnie na drugim miejscu chciejstw po Feve Delicieuse.
Ale to wspaniałe, jak ludzkie nosy są inne, ja się dopatruję WOW w nocnym Tresorze, a odlewka Ważki (mała, bo mała) gdzieś w kąt wciśnięta i zapomniana...
|
|
|