Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - muj kraj taki pienkny
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 00:22   #380
Veredise
Zakorzenienie

Dot.: muj kraj taki pienkny

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
To mi przypomniało sytuację w bloku, w którym mieszka moja mama. Postanowili do niego dobudować takie ganki/wiatrołapy. Takie dodatkowe malutkie pomieszczenie przed wejściem na klatkę. W sumie fajna sprawa, bo można szybko wejść jak zimno czy mokro i dopiero tam szukać kluczy czy dzwonić domofonem. Tylko wyjście z tego ganku było na ścianie prostopadłej do drzwi wyjściowych z klatki w takim miejscu, że wniesienie szafy, łóżka czy innej większej rzeczy było niemożliwe. Po akcji, gdy pogotowie nie mogło tam wyrobić z noszami z sąsiadką, przeniesiono drzwi...
Taaa. Też mam taki wiatrołap. Tylko, że zarząd wspólnoty zdecydował (sam, bez konsultacji z mieszkańcami) o przeniesieniu domofonu przed te pierwsze drzwi. Wobec tego stoi się na deszczu szukając kluczy. Plus wszystkie inposty i inne takie (poza pocztą, która ma rejonizację listonoszy i listonosz ma klucz) oraz ulotkarze, dzwonią domofonem, żeby się dostać. Wymyślili sobie, żeby dzwonić pod mój numer, bo jest ostatni na liście, ale od pewnego czasu im mówię, żeby dzwonili pod numer pana, który jest w zarządzie wspólnoty i podjął tę kretyńską decyzję.

Cytat:
Napisane przez izusiak Pokaż wiadomość
Obok mojego miasta są dość duże ogródki działkowe. Działki mają po ok 2000 m2. Każdy więc ma tam dość pokaźny całoroczny domek. Ostatnio zamontowano tam bramę elektryczną. Niestety "dziadki" zarządzające tym obiektem pilot do bramy dały tylko i wyłącznie policji. Nie muszę mówić jak bardzo to jest idiotyczne gdy ostatnio jeden domek zaczął się palić i doszczętnie spłonął, bo wóz straży pożarnej stał pod bramą 20 minut aż przyjadą właściciele z miejscowości oddalonej o 20 km. Oczywiście owe "dziadki" zapytane o to dlaczego straż nie ma pilota i dlaczego droga pożarowa jest nieprzejezdna tylko się zaśmiali. Pogotowie również nie ma pilota dodam. Lecz policja a i owszem. Ciekawa jestem czy są jakieś przepisy które to regulują i czy ktoś to sprawdza i czy ktoś poniesie konsekwencje za swoją lekkomyślność.
To czemu nikt nie wezwał policji, żeby otworzyła straży pożarnej?

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując