Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październikowe 2015 :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-17, 09:58   #15
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie po nieobecności -akurat trafiłam na odchowalnie

U nas średnio... Albo gorzej niz średnio. Kurka, nie chce narzekać ale mam dola bo: mleko w piersiach sie prawie skończyło, jednocześnie mała załapała skądś plesniawki ( dopiero kardiolog mnie oświecił ze niemowlaki maja plesniawki jesli sie przystawia do cyca a cyc czasem wilgotnieje przy wkladkach i stad to badziewie -a ja już po 3 razy wszystko wyparzalam z poczucia winy ze gdzieś musiała brudny smoczek czy cos a tu jednak nie...) a ja jeszcze grypę dostałam i skończyło sie wzięciem aspiryny po 3 dniach zdychania z gorączka jak na wizycie u pediatry (o dzięki Ci Panie, ze mamy przywilej pediatrę widywać a nie tylko GP) kazał mi odstawić zupełnie mleko z piersi bo mała i tak go niewiele dostawała za to ulewala tak wsciekle po nim ze okazało sie ze nie przybiera wystarczająco. Oczywiscie jeszcze ponad tydzien (po tej przerwie przez aspirynę rzecz jasna) podawałam te minimalne ilości co zostały aż wyschło samo i żyje sobie z poczuciem winy a Anika, dalej zwana Nini (Lily tak na nią wola ) jest na mm, zaczęła trochę lepiej przybierać ale nadal ulewa a cały myk w tym ze nie mozna jej podać mleka AR ani żadnego zagęszczonego bo mogłaby sie udlawic jakby zaczęło cofać gęste (przez ta wadę ). Wiec Nini zje, uleje malowniczo kilka razy wszystko co zjadła i po godzinie trzeba dokarmiać, czasem sie zdąży ze utrzyma mleko i śpi czasem nawet 9h w nocy ale to rzadko. Problem w tym ze od lekko ponad tygodnia jest na tym mm i pojawiły sie bóle brzuszka wzdęcia, zaparcia (aczkolwiek jak już pójdzie to idzie rzadkie )i co gorsze egzema i pręży sie i płacze często po jedzeniu. Boje sie ze cos nie tak z mlekiem tak jak lila jakoś nie trawila normalnego mm tylko pepti -tak wiec mimo teorii health visitor ze trzeba poczekać z miesiąc dwa po zmianie z piersi na mm zeby sie ustabilizowała ( co jest bzdura wg mnie bo ona była dokarmiania czasem mm od 3 tygodnia mniej więcej wiec nie jest dla niej obce zupełnie ) jak sie nie zmieni nic w ciagu tygodnia to idę wymusić od gp mleko na receptę pepti bo jak sie okazuje jak nie maja pewności ze nie jest to jakiegoś rodzaju nietolerancja mleka krowiego to musza w celach diagnostycznych zapisać mleko specjalne na 4 tyg zeby zobaczyć czy jest różnica.
A no i 22 grudnia spędzimy 2 dni w szpitalu bo Nini będzie miała CT serca z kontrastem i pod narkoza już sie trzęsę na sama myśl
Także żyje sobie w poczuciu winy, w ciągłym stresie i z histerycznym prawie 2latkiem u boku...mam nadzieje ze u was jest ok

Trzymaj się Kochana! Wszystko bedzie dobrze, musimy przetrwać te trudne chwile

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując