2015-11-17, 22:45
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienno zimowe pogaduchy przy kawie z dopingiem-odsłona 32
Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk
my właśnie po odrabianiu lekcji, teraz będę uczyła moją córę grać w rumikuba - mnie nauczyły dziś dzieci w centrum. Już przygotowałam grę (handmade) i zaraz będziemy rżnąć 
|
moje dzieciaki mają wersję junior - myślę że jak znajdziesz zasady w necie to w tę najprostszą wersję nawet Oliwka da radę z małą pomocą w rozpoznawaniu cyfr (klocki są jak do zwykłego, maz mówił tylko ze czegoś mniej)
Cytat:
Napisane przez kalina1984
No pięknie a mnie nikt nie zmotywował do działania
Za to mogę Agatce coś dolać do piwka 
|
proszę 
Cytat:
Napisane przez babydelfi
pisałyście o cenach w aptece
byłam dziś, by kupić syrop przeciwkaszlowy dla Joanny, u nas się sprawdza dexapico  (do stosowania od 2 roku życia)
więc mus, musiałam kupić i zapłaciłam za niego 19,50 
teraz wchodzę do apteki gemini by sprawdzić ile przepłaciłam i zrobić zamówienie na przyszłość i gdy wpisałam nazwę poszukiwanego przeze mnie syropu, pojawił się komunikat:
Zgodnie z ustawą (Dz. U. z 2015) o przeciwdziałaniu narkomanii, sprzedaż produktów leczniczych, które zawierają w składzie substancje o działaniu psychoaktywnym może być prowadzona wyłącznie przez apteki ogólnodostępne i punkty apteczne.

|
a może w doz zamów i przy okazji jakiejś odbierzesz? co prawda doz ma teraz mniej punktów odbioru niż kiedyś, za to gemini jest np w Środzie... w doz mnie nawet pyali czemu zrezygnowałam z zamówienia (wrzuciłam do koszyka a potem wszystko skasowałam czy jakos tak) to im napisałam że ceny maja wyższe niż gdzie indziej, a punkt odbioru kolo mnie zlikwidowali.... jak mam zamawiac z przesylka to wole gdzie indziej... w doz syropek cos kolo 13zl... może sama kupie skoro taki dobry, bo na moje nic nie trafiłam co by działało... herbapect czy sinupred trochę zmniejszają nasilenie ale w sumie mało skutecznie...
Cytat:
Napisane przez Monika_75
dzień dobry wieczór
się witam w nowym wątku
ma któraś trochę czasu na zbyciu? normalnie żyję ostatnio w niedoczasie; kończę fakturowanie, ale myślami jestem już przy imprezie urodzinowej Szymona (moje "maleństwo" kończy 29listopada 18 lat  )
a tak a'propo imprezy, macie może jakieś propozycje na dania imprezowe, bo mnie się pomysły skończyły - zrobię 3 sałatki (tradycyjną jarzynową, królewską z ryżem i kurczakiem, i z tortelini), bogracz, klopsiki smażone, jajka w majonezie, parówki w cieście francuskim, do tego półmisek z wędlinami i serami i różne warzywka marynowane; trochę tego mało, a mnie dopadła jakaś pomroczność i  mogę nic więcej wymyślić
|
mało???może coś w galarecie? albo jakies miesko pieczone? albo paszteciki
generalnie coś takiego wydaje się proste i można zrobić wcześniej:
http://www.rozkoszepodniebienia.com/...nalesnikow.jpg
w sumie może być jakieś "jednolite" nadzianko
u mnie mama jeszcze robiła jajka nadziewane (przkrawała jaja na pół, z żółtek, szynki trochę majonezu i musztardy robiła nadzienie - miksowane w malakserze i nadziewała przepołowione białka)
no i zawsze były 2x mięsa pieczonego do chlebka - piekła dzień wcześniej i było jak wędlinka, albo chwilę przed i podawała na gorąco...
i jeszcze często robiła sałatkę z buraczków i śledzika - mniam 
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------
Iwonka: pięknie w sensie pozytywnym, czy to sarkazm był?
|
|
|