Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szukam perfum dla siebie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-18, 23:19   #8
scorpionetka
Zadomowienie

Dot.: Szukam perfum dla siebie

Cytat:
Napisane przez simultaneously Pokaż wiadomość
Poszukuję od jakiegoś czasu nowych perfum.
.....

Bardzo proszę o jakieś sugestie, wszelkie propozycje mile widziane
Zapachu szuka się nosem Najlepiej idź do perfumerii (i to nie jednej) i przewąchaj sprawę Tylko jednorazowo nie próbuj więcej niż 3-4 zapachy, bo nos i tak potem już nie odbiera bodźców, jak należy.
Zapach jest odbierany indywidualnie, każda osoba inaczej go odczuwa. To, co dla jednych jest fajne, miłe i przyjemne u innych będzie traumą, chociaż z założenia lubią nuty występujące w danym zapachu, ale zapachu jako całości znieść nie mogą. Na przykład, to co dla jednych jest zieloną świeżością inni odbierają jak kiszone ogórki (np. DKNY Be Delicious). Na miejscu w perfumerii będziesz mogła od razu zweryfikować, czy zapach jest do przyjęcia, czy Ci nie odpowiada (zamawiając z sieci, nawet tylko próbki, ładujesz się od razu koszty).
No i zapachy się nudzą. Szukając perfum dla siebie zgromadziłam ich wieloletni zapas, a nadal nie mogę powiedzieć, że znalazłam ten swój jeden jedyny, chociaż w kilku przypadkach blisko już było. I w zasadzie większość użytkowników tego forum może to samo powiedzieć, większość z nas przez cały czas szuka jakiegoś zapachu
scorpionetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując