2015-11-19, 11:35
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: O ciążę się staramy i o dzieciakach gadamy :)
Hej.
Mi też się nie chciało wstać z wyrka, bo Lidka potrafi z 2 razy się obudzić przez ten kaszel i przychodzi z płaczem do nas. Byłam z nią dziś u lekarza i dostała antybiotyk. Bez sensu męczyli ją przez 2 tygodnie syropami jak to efektu nie dawało, tylko kaszlała i kaszlała. Też myślałam, że może jak szybko zareaguje to się obędzie bez antybiotyku ale niestety. W aptece załamka, bo z 3 leki zapłaciłam 100 zł. Mówiłam pani w aptece, że powinni mieć krzesełko dla tych co słyszą cenę, bo kolana się uginają. Coraz bardziej uśmiecha mi się pomysł opiekunki.
Cytat:
Napisane przez bazile
Monini  obstawiam Synka 
kocham te pierwsze zdjecia na ktorych widac juz ksztalty Maluszka.
Isiu niestety nie pociesze Cie,Szon poszedl wczoraj do przedszkola i dzis juz zostal w domu,bo tym razem zlapal Go suchy kaszel.I meczy Go caly dzien,na wieczor az zwymiotowal.
Babka w przedszkolu mowila mi,ze dzieci wylecza sie i za chwile znow chore.Nie wiem,te leki albo coraz slabsze albo wirusy coraz gorsze.
Oszalec idzie.
Dziewczyny co mam zrobic,moj Szon chce robic wszystko tylko ze mna.TZ chce mi pomagac,ale Szon uparciuch ucieka.Byl czas,ze wieczorne czynnosci robili razem,a potem tato stal sie be.Jak zostawie Szona na weekend z TZtem,to nie ma wspominania nawet o mamie.Nie wiem juz co robic,czasem jest to dosc uciazliwe,bo chcialabym na spokojnie zajac sie Ada,a Szon uwiesi sie na mojej nodze...
Nie wiem juz co zrobic,zeby Go troche "oddac" Tacie.TZtowi jest juz przykro,mi tez jak to widze.Moze kiedys z tego wyrosnie,tylko kiedy?
|
A nie możecie się zamienić? TŻ zajmie się Adą a Ty z Szonem? Szon wyrośnie ale to tak około 5- 6 lat, także uzbroić się trzeba w cierpliwość. Pamiętam, jak synek siostry też miał taką fazę. Potem Tatuś był bohater a mama to tylko mama. Do dziś tak mają. Lub tata musi zaproponować mu zabawę we dwoje, kopanie piłki, zabawa samochodami, czytanie książek, siłowanie się na dywanie, wiesz, takie typowo męskie rozrywki, żeby zaszczepić w nim solidarność z tatą. Być może wtedy będzie chciał częściej przebywać z tatą.
Iwo, ciocia zapominalska przesyła Ci tysiąc całusów wraz z zyczeniami zdrowia, szczęśliwego dzieciństwa, kolorowych lat spędzonych z rodzicami, którzy bardzo Cię kochają. Rośnij zdrowo maluchu!!! 
Szybko tak ucieka czas, cenny czas
córeczka
|
|
|