Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wynajem mieszkania siostrze, problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-20, 11:51   #1
magdalenamegg
Przyczajenie

Wynajem mieszkania siostrze, problem

Witam wszystkie Wizazanki ,

To mój pierwszy post tutaj, mam nadzieje, ze umiescilam go w odpowiednim dziale.
Chciałabym poznać wasza opinie na pewnien temat. Wiec szybko i konkretnie. Mam mieszkanie, lecz właśnie wyszłam za mąż i chciałabym wynająć to mieszkanie mojej mlodszej siostrze i jej mężowi i troche im pomoc gdyż mieszkają aktualnie u naszych rodziców.

Pytanie brzmi - jak myslicie czy moja siostra powinna mi coś płacić za to, że mieszka w moim mieszkaniu?tzn czy wypada brać od siostry pieniadze? (czynsz, oplaty i rachunki to oczywiste ze oplaca oni, mam na mysli korzyści materialne dla mnie).
Ja pracuje, mam bardzo dobrze płatną prace , tak samo mój maz. Co prawda mamy trochę zobowiązań ale niczego nam nie brakuje. Siostra aktualnie szuka pracy a jej maz pracuje.
Jesteśmy w naprawdę dobrych stosunkach, i ciężko mi z nia o tym porozmawiać, dlatego zanim się na to zdecyduję, muszę wiedzieć, czy robię dobrze.
Chcialabym wiedziec co byscie zrobily na moim miejscu. Dzieki z gory za wasze opinie
magdalenamegg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując