2015-11-22, 12:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz III
Cytat:
Napisane przez CptCook
A masz wpisana cenę początkowa? Tam jest rubryka na cenę zakupu i cenę sprzedaży i %sam sie oblicza. Chyba ze cos zmienili bo dawno nie byłam.
|
Sugeruje przy "odnawianiu" przedmiotu, żeby spuścić cenę o 10 %, a jak tak zrobię to na stronie przedmiotu nie ma żadnej informacji, że ciuch jest przeceniony. Nie ogarniam tego.
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53549195]Dziewczyny, co robicie z zaoszczędzonymi pieniędzmi? Czy miesięcznie jest to taka sama kwota, czy różna? Dużo rocznie udaje się wam zaoszczędzić, porównując np. z zarobkami?[/QUOTE]
Co robię? Trzymam na lokatach/inwestycjach na większy cel.
Nigdy nie odkładałam jakiejś konkretnej kwoty miesięcznie tylko tyle, ile udało mi się zaoszczędzić. A że nie należymy z Tż do osób, których kasa się nie trzyma to nigdy nie były to grosze.Przez ostatnie półtora roku udawało nam się odłożyć nawet 60-65 % naszych zarobków, więc nie wydaje mi się, że podział 60 % na życie i po 10 % na coś tam jest właściwym podziałem dla każdego. Wszystko zależy od sytuacji. Teraz generalnie nie mamy kasy na oszczędzanie, więc nie odkładamy. Ale jak się zdarzy lepszy miesiąc to nie wydajemy kasy do zera. Myślę, że każdy tak ma, że raz odkłada więcej, a raz mniej.
|
|
|