Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-22, 20:28   #151
żurawinka
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
Zurawinko ja właśnie wracam do biegania po kontuzji kostki, moja rada: wylecz porządnie, szkoda zdrowia. Ortopeda kategorycznie zabronił mi biegać i tym samym miałam miesiąc przerwy, teraz zaczynam i powiem ze ciagle sie boje ze znowu kostka zacznie bolec
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja cały styczeń miałam nogę w gipsie, tego samego dnia co mi ściągneli poszłam na pierwszy spacer bez kul 3km.zaczęłam truchtać po 10dniach. Przez pierwszy miesiąc biegałam w stabilizatorze, a później jeszcze jeden miesiąc tapingowania.
Moja rada nogi trzeba ćwiczyć. Ja np jak myję zęby to ćwiczę stając na palcach. Dodatkowo ćwiczenia jak przy plaskostopiu. Teraz ćwiczę codziennie różne ćwiczenia na nogi brzuch i ręce, zajmuje mi to góra 10min, dodatkowo chwila rozciągania, i kontuzje odpuściły. A od 2 lat zawsze coś mnie bolało przez bieganie, chodziłam po domu jak emeryt.
Polecam też jak was coś boli iść do rodzinnego lekarza po skierowanie na zabiegi fizjoterapeutyczne, rewelacja
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, powoli staram sie ćwiczyć w domu, ale dopiero dwa tyg. minęły od kontuzji.

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora