Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-23, 11:12   #960
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ale Ty się masz chyba jeszcze organizacyjnie się młodzieniaszek nie ogarnia nie stresuj się będzie dobrze tylko wkurzające bo teraz te wizyty będą już zaraz częstsze i taka organizacja

jasne rozumiem tylko właśnie na ile to się na praktykę przełoży lekarze nie mają takiej wiedzy organizacyjnej szczególnie jak coś się zmienia w styczniu temat ogarnę bo w sumie nawet rozeznania nie robiłam z położnymi tutaj...a ile tych obowiązkowych wizyt musi być?

sama rozumiesz sytuację

Mamusie zima niby od piątku w sensie minusowe temp. no i właśnie...buty zimowe mam jedne traperki takie dość ciężkie i drugie eleganckie na obcasie...jeszcze kaloszki wyglądające jak kozaki ale nieocieplone do nich zwykle takie podkolanówki zakładam jak nie jest ślisko to w nich chodzę...ale myślałam, że kupię coś jak emu wyglądające...w c&a widziałam za 50 zł porządne nawet zrobione... na te ostatnie miesiące tylko teraz sama nie wiem...nie lubię takich ale są lekkie i ciepłe... co Wy macie na zimę z butów?
Ja mam przeróżne buty, botki ocieplane i nieocieplane, kozaki tak samo. Jedne kozaki to takie saszki wciągane i szersze górą, więc gdyby mi łydki spuchły to będą ok.
Ale raczej tego nie przewiduję, bo skoro w poprzedniej ciąży w upałach mi nie puchły, to może w zimie tym bardziej.No i poprzednio z tym moim niewielkim brzuchem nie miałam problemow z ubieraniem butów, więc i teraz nie nastawiam się na to

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Tez nigdy nie byłam Jakos mnie nie ciągnie by spróbować, a symfoniczne z elementami operowymi super

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ogladalam wczoraj z TZ i ubieraliśmy z zażenowania jesli chodzi o tego młodego i młot w wesołym miasteczku
My z mężem mówiliśmy od pierwszego odcinka, że po nim widać,że nie suzka baby tylko się chce pokazać. A zachowanie ma jak 14latek
Ale od początku mi się pdoobali RObert i Grzesiek bo było widać,że traktują to serio

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny

Ja od wczoraj nie w sosie. Niedobre samopoczucie, ale najgorsze, ze nie czuje Hani i sie zaczynam martwic tzn ona w ogole jest nieruchawiec i czesto poczuje tylko 1-2 ruchy dziennie, ale od wczoraj to nic, ZERO Słuchałam serduszka i bije, zaraz zjem śniadanie, specjalnie kanapki z nutella zeby dostarczyć cukru i mam nadzieje, ze sie odezwie.
Masz małego leniuszka. I całe szczęście,że sobie kupiłaś tego dopplera, jesteś spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki zobaczymy co tam wymyślą..
Na razie ogarniam się i czekam na męża.
Dobrze,że będą Was mieli na oku.Odzywaj się jak będziesz miała możliwość

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Lucy, słuchaj lekarza Leżenie w szpitalu to wątpliwa przyjemność, ale jak mus to mis, Twoje i dzieciaczka zdrowie najważniejsze- tam będziesz pod stałą kontrolą. Będę trzymać kciuki, żeby jak najszybciej Ci się poprawiło .

Niestety, jeśli chodzi o te zapisy, to nie wszędzie jest tak różowo- ja np. muszę sama pilnować wizyt i zapisy są tylko przez internet

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Ja na gardło stosuję propolki , pyszne i wiem, ze bezpieczne.
Słyszałam, ze można tantum verde- a to jest praktycznie to samo, tak mi kiedyś lekarka powiedziała, jak córce zapisała hascosept, a ja miałam w domu tantum verde.
Ja się boję jednak stosować cokolwiek innego, poza naturalnymi środkami, i albo sok malinowy, albo mleczko z miodem i propolki.

Uff...ale moje dziecię jest rozszalałe, wreszcie, bo po tamtym czasie słabych kopniaków bardzo czekałam na takie fikołki brzuszkowe

No właśnie też się boję...o tych propolkach nie słyszała, spróbuję! Bo właśnie mleko z miodem, sok z malin i czarnej porzeczki-nic nie dają...

A my wstałyśmy dzisiaj o 8.30, pojechałam na badania, ogarnęłam chatę, teraz wszystkie dzieci śpią (czyt. Tuśka i moj tata) to odpoczywam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora