Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Cytat:
Napisane przez kaaasi
ale Ty się masz  chyba jeszcze organizacyjnie się młodzieniaszek nie ogarnia  nie stresuj się będzie dobrze  tylko wkurzające bo teraz te wizyty będą już zaraz częstsze i taka organizacja
jasne rozumiem tylko właśnie na ile to się na praktykę przełoży  lekarze nie mają takiej wiedzy organizacyjnej szczególnie jak coś się zmienia  w styczniu temat ogarnę bo w sumie nawet rozeznania nie robiłam z położnymi tutaj...a ile tych obowiązkowych wizyt musi być?
sama rozumiesz sytuację
Mamusie zima niby od piątku w sensie minusowe temp. no i właśnie...buty zimowe mam jedne traperki takie dość ciężkie i drugie eleganckie na obcasie...jeszcze kaloszki wyglądające jak kozaki ale nieocieplone do nich zwykle takie podkolanówki zakładam jak nie jest ślisko to w nich chodzę...ale myślałam, że kupię coś jak emu wyglądające...w c&a widziałam za 50 zł porządne nawet zrobione... na te ostatnie miesiące tylko teraz sama nie wiem...nie lubię takich ale są lekkie i ciepłe... co Wy macie na zimę z butów? 
|
Ja mam przeróżne buty, botki ocieplane i nieocieplane, kozaki tak samo. Jedne kozaki to takie saszki wciągane i szersze górą, więc gdyby mi łydki spuchły to będą ok.
Ale raczej tego nie przewiduję, bo skoro w poprzedniej ciąży w upałach mi nie puchły, to może w zimie tym bardziej.No i poprzednio z tym moim niewielkim brzuchem nie miałam problemow z ubieraniem butów, więc i teraz nie nastawiam się na to
Cytat:
Napisane przez esor
Tez nigdy nie byłam  Jakos mnie nie ciągnie by spróbować, a symfoniczne z elementami operowymi super 
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------
Ogladalam wczoraj z TZ i ubieraliśmy z zażenowania jesli chodzi o tego młodego i młot w wesołym miasteczku 
|
My z mężem mówiliśmy od pierwszego odcinka, że po nim widać,że nie suzka baby tylko się chce pokazać. A zachowanie ma jak 14latek
Ale od początku mi się pdoobali RObert i Grzesiek bo było widać,że traktują to serio
Cytat:
Napisane przez esor
Dzien dobry dziewczyny
Ja od wczoraj nie w sosie. Niedobre samopoczucie, ale najgorsze, ze nie czuje Hani i sie zaczynam martwic  tzn ona w ogole jest nieruchawiec i czesto poczuje tylko 1-2 ruchy dziennie, ale od wczoraj to nic, ZERO  Słuchałam serduszka i bije, zaraz zjem śniadanie, specjalnie kanapki z nutella zeby dostarczyć cukru i mam nadzieje, ze sie odezwie.
|
Masz małego leniuszka. I całe szczęście,że sobie kupiłaś tego dopplera, jesteś spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez Lucy31
Dziękuję dziewczynki  zobaczymy co tam wymyślą..
Na razie ogarniam się i czekam na męża.
|
Dobrze,że będą Was mieli na oku.Odzywaj się jak będziesz miała możliwość
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------
Cytat:
Napisane przez Elena_22
Lucy, słuchaj lekarza  Leżenie w szpitalu to wątpliwa przyjemność, ale jak mus to mis, Twoje i dzieciaczka zdrowie najważniejsze- tam będziesz pod stałą kontrolą. Będę trzymać kciuki, żeby jak najszybciej Ci się poprawiło  .
Niestety, jeśli chodzi o te zapisy, to nie wszędzie jest tak różowo- ja np. muszę sama pilnować wizyt i zapisy są tylko przez internet 
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------
Ja na gardło stosuję propolki  , pyszne i wiem, ze bezpieczne.
Słyszałam, ze można tantum verde- a to jest praktycznie to samo, tak mi kiedyś lekarka powiedziała, jak córce zapisała hascosept, a ja miałam w domu tantum verde.
Ja się boję jednak stosować cokolwiek innego, poza naturalnymi środkami, i albo sok malinowy, albo mleczko z miodem i propolki.
Uff...ale moje dziecię jest rozszalałe, wreszcie, bo po tamtym czasie słabych kopniaków bardzo czekałam na takie fikołki brzuszkowe 
|
No właśnie też się boję...o tych propolkach nie słyszała, spróbuję! Bo właśnie mleko z miodem, sok z malin i czarnej porzeczki-nic nie dają...
A my wstałyśmy dzisiaj o 8.30, pojechałam na badania, ogarnęłam chatę, teraz wszystkie dzieci śpią (czyt. Tuśka i moj tata) to odpoczywam
|