Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Załatwianie w domu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-23, 20:23   #1
blondipatka
Przyczajenie

Unhappy

Załatwianie w domu

Hej
Mam dwa problemy z moim szczeniakiem- ma on 10 tygodni już, u mnie jest od 3
Przede wszystkim to główny problem to załatwianie się, nie wiem już jakimi metodami mam oduczyć jej(to sunia) załatwiania w domu...
Wyjdę z nią na godzinny spacer i pierwsze co zrobi jak wejdzie do domu to zsika się na dywan w pzedpokoju, choć dopiero co sikała na zewnątrz... natomiast dzisiaj przeszła moje najśmielsze oczekiwania... wróciłam do domu, wyszłam z nią na podwórko, załatwiła się i za 5 minnut znajduję kupę.... w ciągu następnych 4 godzin znajduje ich jeszcze 6... zrobiła je wszystkie w ciągu 4 godzin ( jeżeli nikogo nie ma w domu to jest zamknięta w kojcu, w którym swoją droga tez nie załatwia... nawet do miski...) już naprawde nie wiem co mam z nią robić...
Wychodzę na pole co dwie godziny załatwi się na zewnątrz... ale w domu także... żadna moja reakcja nie działa, ani pochwały, ani nagradzanie.. no nic

a drugi problem to ilość tych kup... 10 dziennie, 8 potrafi zrobić w ciągu jednej nocy w kojcu...( na posłaniu, na miskach.. wszędzie)
je dwa razy dziennie ryż/kaszę +kurczak/inne mięso i marchewka i na wieczór sucha karma naprawdę nie wiem czy robię coś źle czy o co chodzi, błagam pomocy, jestem zrozpaczona!:pr osi:
blondipatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując