Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-24, 08:40   #454
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Mi tam akurat pasuje pomysł powrotu do "starych" zerowek z nauką czytania i pisania.
Pewnie, chyba każdy rodzic wolałby żeby dzieci już zaczęły naukę (nawet luźną) w przedszkolu. BTW są przedszkola gdzie nigdy z tej nauki nie zrezygnowano. Wszystko zależy od nauczycieli tak naprawdę.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
śliweczka, na jakim etapie są u Was? Jak sobie synek radzi?
Idą jak burza Aktualnie są na literce N ale nie wiem czy coś Ci to mówi, bo zdaje się, że Wy korzystacie z innego podręcznika. Z cyframi póki co wolno, bo poznali dopiero 1, 2 i 3.

Mój syn ma same 5 i 6 i nieźle sobie radzi, chociaż zauważyłam ostatnio, że coraz mniej mu się chce... Koloruje byle jak- byle szybko, z pisaniem też już się tak nie stara i miesiąc temu pisał o wiele ładniej i staranniej niż teraz. Czytanie też raczej w porządku, z tym, że nie ma szans ż metodą sylabową. On musi każde- nawet krótkie słowo, po cichu sobie przeliterować, nawet jak powtarza się w czytance trylion razy... Ale to kwestia wprawy (wiem po córce ), więc się nie przejmuję.

A tak poza tym to Igor wszystko wiecznie gubi Zgubił pióro, linijkę, gumkę, ołówek, zeszyt informacyjny, teczkę, bluzę... Ostatnio nawet po gimnastyce korekcyjnej zgubił skarpetki

A jak u Was?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując