Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-29, 21:19   #3669
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Szukają, ale to wszystko trwa, odkąd tu pracuję (od kwietnia), zmieniły się już dwie dziewczyny, mimo że praca jest spoko. Zwykle minimum dwa tygodnie potrzebne są do tego, żeby nowa była w stanie sama pracować. A tu potrzebny jest ktoś na ten najgorętszy okres przedświąteczny :-/
I dlatego mamy do niej trochę żal bo doskonale o tym wszystkim wie, jest w 6 tygodniu, zwolnienie wzięła na pierwszej wizycie u ginekologa i generalnie nic jej nie jest, miała mdłości i to wszystko. Dzwoniłam do niej z gratulacjami to powiedziała, że lekarka sama zaproponowała l4 więc wzięła. Według mnie zbyt pochopnie, bo u nas na prawdę nie jest źle.

Ahh, smutno mi i zmęczona jestem bo w sklepach teraz masakra co się dzieje, ci ludzie jak w jakimś amoku sami nie wiedzą czego chcą, łażą, marudzą, siły nie mają ale ważne żeby prezent kupić :-/

W tym miesiącu znowu raczej nici z ciąży, ale z tż mamy dobre nastawienie, nie chcę tylko zbytnio się nakręcać, ale już chyba zaczęłam...

Dobranoc, jutro znowu praca 11-19, za to pon wolny

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Skoro piszesz że u was nie jest źle i nie jest to ciężka fizyczna praca, to rzeczywiście mogła poczekać i jeszcze wam pomóc. Praca w sklepie pracy nie równa.
Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Pracujesz w sklepie? W sumie nie dziwie sie lasce. Jak sama mowisz jest ciezko wiec dziewczyna nie chce sie przemeczac. Poza tym pelno chorych ludzi lazikuje po sklepach szukajac niewiadomo czego. Tez bym dla takiej pracy nie ryzykowala zdrowia. Moze nieco egoistycznie, ale szczerze
Moim zdaniem nie ma co przesadzać i leżeć na tyłku od pierwszego tygodnia ciąży, raz że trochę pracy jeszcze nikomu nie zaszkodziło ( oczywiście są stanowiska na których w ciąży nie da się pracować) a dwa, zarazki masz wszędzie nie tylko w sklepie czy biurze - tak to trzeba by z domu przez 9 miesięcy nie wychodzić. A jak ma się w domu przedszkolaka to co? Oddalić na 9 miesięcy?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A ja od dziś mam 30 lat :O

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Szczęścia zdrowia pomyślności, 100 lat życia i radości
A przede wszystkim pomyślnego transferu - żebyś w dniu 31 urodzin miała już dwie pociechy