Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lakiery hybrydowe cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-11-30, 19:16   #1497
chickencrazy
Rozeznanie

Dot.: Lakiery hybrydowe cz.3

Cytat:
Napisane przez marlena_smc Pokaż wiadomość
No widzisz... dobrze, że zapytałam. Ja póki co używałam bazy semilac. I pierwszy raz mam teraz na pazurach również top z tej firmy. I tu pojawił się problem. Ja w wolnych chwilach w ramach hobby lepie sobie kolczyki w modelinie. Wczoraj zauważyłam, że kontakt modeliny z semilac powoduje ze top traci połysk, paznokcie robią się matowe. Po skończeniu lepienia, przemyciu i odtłuszczeniu pazurów nie wracają już do takiego połysku jak wcześniej.
Marlena, to ja trochę Ci namieszam u mnie shellac sprawuje się świetnie. Mam bazę i top, używam z ich lakierem, lub CZ, MM, Neonail i Estetiq. Trzyma 2 tygodnie bez uszczerbku, raz mamie na 1 paznokciu odprysnął CZ 011 po 2 tygodniach i 6 dniach. Ale to był tylko raz, kiedy tak długo trzymała, bo akurat nie mogła do mnie przyjechać. Robię paznokcie sobie, mamie i córce. Kocham Shellac, płytki nie matowię mamie, u siebie mam jeszcze zrastajacą zmatowioną, bo wcześniej robiła mi koleżanka innymi produktami. Top jest dość gęsty. Błyszczy bardzo ładnie, przecieram czystym alkoholem Izo.

Shellac kupowałam u leoberta.

Aaa, no i odchodzi szybko pod acetonem.

Edytowane przez chickencrazy
Czas edycji: 2015-11-30 o 19:20
chickencrazy jest offline Zgłoś do moderatora