Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-09-24, 17:21   #2155
zabkaa
Raczkowanie

Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu

Cytat:
Napisane przez kaja_1985r Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tym kremie? Głównie chodzi mi o potencjalne zapychacze. Mam kilka swoich typów, ale nie jestem pewna. Wiem, że ma w składzie alkohol, ale mi akurat nie przeszkadza. Najbardziej zastanawia mnie Prunus armenica/Apricot Kernel Oil,Butyrospermum parkii/Shea butter i Cholesterol, chociaż może jest cos jeszcze co przeoczyłam. Co o tym sądzicie? A jeśli chodzi i silikony - to też mi nie przeszkadzają Widze, że ma trochę aminokwasów (fakt, że większość na szarym końcu), ale nie wiem jaką one pełnią rolę w kremach. Z góry dzięki za oświecenie mnie

Biotherm, Aquasource non stop, do cery normalnej i mieszanej
Aqua, Prunus armenica/Apricot Kernel Oil, Butyrospermium parkii/Shea butter, Glycerin, Alcohol denat., Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Ammonium polyacryldimethyl taurate, Tocopheryl acetate, Phenoxyetanol,Panthenol, Polyperfluoromethylisopro pyl ether, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, hexylene glycol, glyceryl stearate, dimethiconol, chlorphensin, parfum, methylparaben, triethanoloamine, acrylates/steareth-20 methacrylate copolymer, magnesium gluconate, serine, 2-oleamido-1,3-octodecanediol, citrulline, cholesterol, limonene, fructose, glucose, glycine soja/sojbean oil, tocopherol, disodium edta, vitreoscilla ferment, ethylparaben, butylparaben, biosaccharide gum-1, isobutyl paraben, propylparaben, butylphenyl methylpropional, hexyl cinnamal, urea, menthoxypropanediol, benzyl salicylate, zinc gluconate, linalool, ceramide 3, hydroxypalmitoyl sphinganine, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde citral, dextrin, benzyl alcohol, copper gluconate, geraniol, cl19149/yellow 5, hexyl nicotinate, sucrose, glutamic acid, cl 42090/blue 1. manganese gluconate, aspartic acid, alanine.

Jeśli alkohol Ci nie przeszkadza to ok ale jest na samym początku prawie więc twarz może Cie szczypać tuz po nałożeniu kremu. Faktycznie potencjalnych zapychaczy nie ma ale zawiera Butyrospermium parkii/Shea butter czyli masło shea które może zapychać i przez to kremik moze powodowac u Ciebie krostki, olej sojowy ale juz znacznie mniejsza ilość. Prunus armenica/Apricot Kernel Oil- to olej z pestek moreli, ceramidy, sphinganina i cholesterol ograniczają utratę wody odtwarzając naturalny film na powierzchni skóry.
Aminokwasy (serina i citrullina, alanina, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy) wspomagają prawidłowe funkcje skóry z czego serina, alanina i kwas asparginowy są składnikami NMF. Zawiera też mocznik chociaz pojawia sie gdzies za połową składu.
Mikroelementytakie jak magnez, miedź, cynk, mangan.
Krem ma dosyć długi skład ale myśle, ze powinien dobrze zadziałac poniewaz jest sporo ciekawych składników.
Pozdrawiam
zabkaa jest offline Zgłoś do moderatora