2015-12-03, 18:19
|
|
żona bez ogona
|
Dot.: Termin wesela - nie widzę rozwiązania, żadnego kompromisu, pomóżcie!
Cytat:
Napisane przez paddy_1
Nie sądziłam, że w tej sprawie napiszę na forum, ale w zasadzie już nie wiem z kim o tym porozmawiać. Jesteśmy zaręczeni od sierpnia, mamy wymarzone miejsce na wesele, w niedzielę byliśmy tam z moimi rodzicami ustalić termin w 2017, ceny i więcej szczegółów. Oboje cały czas powtarzaliśmy, że termin nie ma znaczenia odpada jedynie druga połowa lipca i sierpień (nie wdaję się w szczegóły bo nie są ważne).
Obojgu marzyły się konwalie i wiosenny ślub i nagle okazało się że termin ma znaczenie i bardzo bardzo zależy nam na maju.
Dodatkowo odpadają wakacyjne miesiące lipiec i sierpień oraz grudzień i styczeń (hotel nie organizuje wtedy wesel - miejscowość turystyczna i baaardzo dużo gości)
Pierwszy weekend odpada ponieważ organizuja długi weekend majowy dla gości, kolejny termin to 13 maja - nie jesteśmy przesądni jednak mój narzeczony ma wtedy rocznicę śmierci bliskiego członka rodziny. Postały więc dwa terminy 20 i 27 maja. Oba wolne. Teoretycznie.
Jedna kobieta zarezerwowała sobie KOMUNIĘ na dwa lata do przodu. Jest jedno małe ale - nie zna terminu. Właścicielka hotelu, cudowna kobieta powiedziała że postara się sprawę wyjaśnić i zrobi co w jej mocy. Dostałam dziś od niej maila, że rozmawiała z proboszczem parafii i termin komunii jest ruchomy i będzie znany we wrześniu 2016 roku.
Jest więc po prostu DUPA. Dupa z tego względu że mój narzeczony bardzo nie lubi czerwca (ja mogłabym mieć wesele w pierwszym tygodniu lub kolejnym mimo że też szalenie cieszyłam się na maj)
Czy widzicie jakiekolwiek rozwiązanie? Ja żadnego... Bardzo Was proszę - spojrzyjcie trzeźwym obiektywnym okiem na tą sytuację
|
Serio nie widzisz żadnego rozwiązania? 
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to wrzesień. Jak nie wrzesień to może koniec kwietnia? No i wiesz, jak naprawdę zależy WAM na maju to przegadajcie opcję tego 13
|
|
|