2005-07-23, 15:50
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Eureka!! Pasta cukrowa.
Cytat:
|
Napisane przez Meariel
Prosze panstwa poległam.  W starciu Meariel vs Pasta Cukrowa.
Babrałam się z tą miodową mazią przez kilka godzin, podrzewałam, chłodziłam, dolewałam wody, dosypywałam cukru. W końcu udało mi się sposobem uzyskać kulkę o konsystencji pasty- musiałam dobrze wyrobić tą miodopodobną masę, ale minimalnie za duzo wody sprawia, że nie da rady, bo klei się do rąk, a minimalnie za mało- że w ogóle się nie wygniata.
Tak więc udało się stworzyć kulkę pasty, jednak okazało się, że gra nie warta świeczki- depilowanie trwa bardzo długo. Za długo! Zrobiłam pół jednej łydki i byłam juz strasznie zmęczona. Wydepilowałam więc jeszcze tylko okolice bikini i wyrzuciłam moja "pastę" (przypominała kulke plasteliny).
W między czasie udało mi się zrobić z tego cukru kilka smacznych lizaków i cukierki w kształcie zwierzątek 
Depilator boli trochę bardziej i ucina włosy, ale jakaz to oszczędność czasu w porównaniu z tą pastą.
Rozczarowana Meariel 
|
Nie wiem jak to możliwe. Idzie to szybko i sprawnie. Na początku może trochę gorzej bo jednak do wszystkiego wymagana jest choć odrobina wprawy.
Ja w każdym razie z tej metody jestem dużo bardziej zadowolona niż z depilatora elektrycznego i maszynki, które używałam do tej pory.
|
|
|