2015-12-04, 19:14
|
#2893
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-11
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 9 299
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Jakiej uzyłam...? kiedys? Bakalland chyba, dobra marka, po prostu ten mak jest jakis cięższy. teraz mam mak normalny...tez z bakallandu Ten z puszki pasuje mi do ciasta, gdzie daje spod babkowy. może na to chcesz przepis? szybsze i tez smaczne.
1 masło, 1 szklanka cukru, 5 jajek, 1 szkl maki ziemniaczanej, 1 szk pszennej, proszek do pieczenia. Masło ucierasz z cukrem, powoli dodajesz zołtka, na koniec obie maki i proszek. Ubijasz pianę, dodajesz do ciasta, delikatnie mieszasz. 2/3 masy na blache, na to masa makowa ( może być z puszki), druga czesc ciasta. ok 30 min 180 stopni.
|
|
|