2005-07-23, 16:10
|
|
Raczkowanie
|
Nasza Chinszczyzna:)
zatytułowałam ten watek tak poniewaz wczoraj zrobiłam na obiad chinszczyzne z naszych warzyw zawsze robie je z warzyw na patelnie które swietnie sie nadaja, teraz mamy pełno swierzych warzyw wiec zdzialalammaly obiadzik chociaz duzo tego wyszlo .pokroiłam cukinie, pieczarki papryke, cebulke ,marcheweczke, piersi z kurczaka. na poczatek podsmazyłam piersi w kosteczke na oleju a nastpenie odałam sos sojowo grzybowy (zawsze tak robie-pychota) a nastepnie zdjelam je z patelni, wlozyłam natomiast cukinie z pieczarkami i cebula poniewaz one dluzej sie dusza ,a na drygiej patelni chwilke pozniej zaczelam smazyc papryke z marchewka , w medzy czasie ugotowałam ryz na sypko warzywka były takie jak lubie czyli póltwarde jesli takmozna powiedziec, a nastpeni dodałam zioła prowansalskie bazylie i oregano , moja mamuś dodało sobie pieprzy jeszce , mysle ze szybko mozna dobry obiadzik przygotowac i to na kilka osob wczesniej zawsze dodawałam sos słodko kwasny w słoiczku lub w proszku konorra do potraw chinskich ale zrezygnowałam z niego poniewaz same te warzywa miały swietny sosik , polecam dopuki sa swierze warzywka
POZDRAWIAM SERDECZNIE :!!!
|
|
|