2015-12-11, 21:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY cz. II
Cytat:
Napisane przez Zymon
Dzięki . Właśnie mam duży problem ze skórą..ale na całym ciele. Jestem alergikiem i muszę właśnie udać się do alergologa . Zobaczę co mi powie . Na razie pomyślę może o jakimś lepszym szamponie (polecacie coś ) ewentualnie może jakaś odżywka do włosów.
|
Ja bym przetestowała peeling skóry głowy i generalnie produkty polecane do tych rejonów przy łojotoku i łupieżu tłustym, ale apteczne tzn Cerkogel lub oliwka Salicylol (to jeśli nie masz alergii na salicylany). Warto takie coś położyć na głowę wedle zaleceń producenta, a potem przed samym myciem zrobić peeling metodą domową np z cukru (ja akurat nie lubię, bo się za szybko rozpuszcza) albo z kawy, można dodać olejki eteryczne np szałwiowy, pichtowy, tea tree.
Szampon - albo coś typowo do tłustych albo przeciwłupieżowy. Sporo propozycji znajdziesz w tym wpisie na blogu Mysi KLIK.
Odżywka - jeśli do tej pory nie używasz, to trzeba po prostu spróbować czegokolwiek. W tej sytuacji lepiej sięgać po odżywki typu "volume", do włosów cienkich.
Plus suchy szampon jako szybki ratunek - pryskasz, skrobia w nim zawarta pochłania smalec, wyczesujesz ewentualne resztki i gotowe.
|
|
|