Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-12, 08:50   #1127
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
wkurzyłam się dzisiaj... Teściowa była dziś w nowym sklepie. sprowadzają z Niemiec chemie, słodycze i ubrania. pokupowała czekolad i żelków i mówi że fajne tuniczki były, takie na mnie i szwagierkę. Dostałyśmy 100 żebyśmy sobie coś kupiły na święta i poleciałyśmy szybciutko.

Zaraz wpadła mi w oczy taka kremowa tuniczka i ją wzięłam, a szwagierka oglądała i nic nie wybrała (też jej się podobała ta którą ja wzięłam, ale kto pierwszy ten lepszy)
po powrocie zostawiłam tuniczkę na krześle i wzięłyśmy się do swojej roboty, a teściowa mówi do szwagierki
- tak myślałam że sobie weźmiesz tą tunikę, też mi się podobała
na to szwagierka że ja ją sobie wzięłam, a teściowa do mnie:
- no ale chyba nie będziesz jej nosić w ciąży??!!

Od paru dni ciągle, delikatnie mi sugeruje że już przytyłam, że mam okrąglutką pupę, większe piersi i grubsze nogi...
-racja przytyłam, od wagi początkowej może ze 2-3 kg.. bo na początku schudłam
-może i mam okrąglejszą pupę, w końcu będę musiała jakoś urodzić dziecko, w poprzednich ciążach też mi się tak zmieniała figura.
- piersi mam ogromne (normalnie sadzone jajko, teraz grejpfrut)
- strasznie mi puchną nogi.. (wam też)

Nie czuje się grubo, nie widzę po ubraniach żebym jakoś masakrycznie zmieniła rozmiar (poza brzuchem oczywiście) i co? w związku z tym że jestem w ciąży nie mogę się ładnie ubrać? mam chodzić w namiotach?
Nie przejmuj się teściową! TP że jesteśmy w ciąży nie znaczy że mamy chodzić w workach.... Każda przytyla i trzeba eksponować brzuszki bo jeszcze troszke i ich nie bedzie 😉
Ja bym ubierala ta tunike na każdą wizytę u teściowej, tak na złość! A co 😊

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór,ja tylko na chwilę wpadam, mam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cholestazy ciężarnych. Na dodatek szyjka mi się skrucila i ma teraz 2,68

sunshine daj znać co u Was 😙
Musisz dużo odpoczywać, szynka troszkę się wydłuży. Spokojnie 😙😙😙

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Sunshine1551 trzymaj się cieplutko!

Kurde ja to mam szczęście.
Sama jestem to myślę zrobię sobie kąpiel. Świeczki plus muzyczka itd. Wszystko gotowe wchodzę. Drzwi lekko uchylam bo przecież i tak nikogo nie ma . I co kurcze? Minęło jakieś 5 minut jak tak sobie leżę i nagle buch coś mi wpadło do wanny. .. otwieram oczy a tu mój madry pies wskoczył. Bez jaj... no z nim się kąpać nie będę... i tyle z relaksu miałam :-(:-(

beth pies też chciał odpocząć po ciężkim dniu. No i w miłym towarzystwie hahahaha 😀😀

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Tabaska a cholera wie

Musiałam wejść na koma napisać moje przemyślenia hahha

Wyszłam z pod prysznica i smaruje brzuch - naszla mnie taka myśl ze teraz mam na nim tyle włosów ze mogłabym wsiąść taka wlosiasta szczotkę dla niemowląt i czesać nią brzuszek haha po smarowaniu je najbardziej widać caly brzuch zarósł!! Dobrze ze na biuście nie mam włosów heheheh

Polinezyjka skąd tobie takie pomysły przychodzą do głowy? W życiu bym nie wpadła na tą szczotke niemowleca 😀😀😀
Też mam włosy na brzuszku na szczęście takie jasne.
No i tak jak mówisz dobrze że na cyckach ich nie ma 😊😊😊😆😆

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Żyję jakoś :p

Leżę non stop podłączona pod kroplowke, odłączaja tylko o 5 rano na godzinę i po południu o 17 na godzinę. Wtedy jest czas, żeby się umyć itd. Nie chcą mnie wypuścić bo chyba jestem ciekawym przypadkiem, dziewczyny z sali się śmieją ze one nie są tak dobrze traktowane jak ja przez lekarzy i położne :p

Może mnie wypuszcza jakoś w tygodniu bo nic wielkiego się nie dzieje. 3 razy dziennie mam ktg mimo dosyć wczesnej ciąży jak na to badanie. Myślałam, że to taka mega przyjemność słuchać serduszka swojego maleństwa przez pół godziny. Ale dla mnie to stres. Tętno małego szaleje od 150 do spadków nawet do 70, które się utrzymują chwilę a ja wtedy się modlę, żeby szybko przyspieszyło... Wczoraj biło przez całe ktg trochę za wolno...

A poza tym to oby do poniedziałku, dzwonie kolo południa po wyniki amniopunkcji.

Sunshine no ładnie... Dobrze, że szyjka jeszcze jest w miarę dobra to poleżysz i będzie na pewno ok. Oby tylko wykluczyli cholestaze. Daj znać co u Was!

Całe noce nie śpię bo moje współlokatorki tak chrapia, że tego się nie da opisać :banghead: moj TZ się chowa... W dodatku w dzień ten śpią i chrapia wiec nawet wtedy nie mogę odespac, ehh :banghead:
Sunmade dobrze że jesteście pod opieką. Trzymamy kciuki za wyniki amnio 😙😙😙
Z tymi chrapiacymi to tak jest, też nie mogłam spać w szpitalu 😕
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora