Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy waszym zdaniem w Polsce jest wolność słowa i czy/jakie powinna mieć granice?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-12, 20:01   #5
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Czy waszym zdaniem w Polsce jest wolność słowa i czy/jakie powinna mieć granice

Przeciwnie, na Zachodzie jest dużo większa wolność słowa, niż u nas. U nas za wiele poglądów można teoretycznie zostać z urzędu oskarżonym.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Wolność słowa w Polsce jest od czasów PO bardzo wybiórcza...
Tzn.? Jakieś przykłady konkretne?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Jak to nie jest ograniczona? W Niemczech jak skrytykuję muzułmanów jestem faszystą albo neonazistą, w USA jak skrytykuję murzynów to jestem rasistą a wszędzie na Zachodzie jak źle wypowiem się o Żydach albo gejach to jestem antysemitą i homofobem. W Rosji za to działa odwrotnie.

Polityczna poprawność ogranicza wolność słowa.
To, że ktoś Cię nazwie faszystą, nie znaczy, że jest ograniczona wolność słowa. To Ty byś ją chciał ograniczyć, zabraniając komuś nazywania Cię faszystą, nawet jeśli to stosownie uargumentuje (jeśli nie, to możesz go pozwać o zniesławienie). Wyroki są wtedy, gdy ktoś namawia do agresji, nienawiści, odczłowiecza jakieś grupy społeczne. A że niektórym się to nie podoba, to zaraz podpinają to pod cenzurę i zabranie wolności słowa. Bzdura. To Ty chcąc odebrać czarnoskórym czy gejom jakieś prawa, chcesz odebrać im wolność i to nie tylko wolność słowa. Te wyroki są zatem de facto w obronie wolności słowa.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-12 o 20:08
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując