2015-12-13, 08:51
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kocham przyjaciela
Cytat:
Napisane przez izoolka
Lubisz sport? zapisz się na jakieś zajęcia. Jak lubisz sztuki walki to np tam jest bardzo dużo mężczyzn  Jak nie to np siłownia? Poznaj kogoś nowego, idealizowanie i wymyślanie co by było, jakby to było wspaniale itd nie ma związku z rzeczywistością. Baw się, jesteś młoda. Całe życie przed Tobą, chyba nie chcesz zmarnować swoich najlepszych lat na rozmyślaniu kiedy Twój przyjaciel będzie dostępny?
|
Kurczę, tylko co z tego że się znajdę w grupie nowych mężczyzn, kiedy znów wszyscy będą zajęci. Nie żartuję - w tym roku poznałam wyjątkowo dużo (jak na mnie) nowych facetów i praktycznie każdy zajęty, a jak już trafi się cudem wolny, to ma mnie gdzieś. I tak, próbowałam sama zagadywać czy jakoś delikatnie nawiązać kontakt, i nic z tego. Trochę to demotywujące.
Na dodatek ja jestem taka, że nie lubię robić rzeczy sama. Znaczy wiadomo, do kina pójdę, ale jakieś podróże, wypady na ściankę wspinaczkową, koncerty, eventy - nie czerpię z tego za dużo radości jak idę sama. A koleżanek z którymi mogłabym iść za wiele nie mam.
Wiem że to brzmi jak wymówki, ale tak jest. No i mam pecha, że wszędzie trafiam na same baby - wcześniej w klasie, teraz na roku, w grupach na studiach, nawet uprawiając sport (mimo że kocham sport raczej ekstremalny). Byłoby łatwiej gdybym była lesbijką
|
|
|