2015-12-13, 11:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co z takim trądzikiem? (zdjęcia)
Cytat:
Napisane przez ktmk
Chciałabym się Was poradzić, jak uporać się z trądzikiem jaki posiadam i dowiedzieć się, czy któraś z Was ma podobnie rozmieszczony trądzik o takiej postaci. Co prawda nie jest to jakiś okropny trądzik, ale mimo wszystko chciałabym się go pozbyć. Jak widać na zdjęciach występuje on na skroniach i czole. Nie są to typowe pryszcze ropne, przeważają tu zaczerwienienia i "kaszka", która mnie strasznie denerwuje, bo pomimo kuracji od dermatologa, ciągle się utrzymuje. Stosuję od trzech miesięcy rano tonik, robiony w aptece na receptę z gentamecyną, detromecyną, kwasem salicylowym i spirytusem, następnie normaclin, wieczorem stosuję acnelec miejscowo plus krem pellevita acne z kwasem bodajże salicylowym 10%. Na dzień stosuję też filtr spf 20. Ogólnie widzę efekty kuracji, bo zaskórniki zamknięte i otwarte znikły w bardzo dużym stopniu, szczególnie te w okolicy brody, baardzo sporadycznie wyskakują mi takie typowe zapalne, ropne pryszcze, ogólnie cera wygląda lepiej, no ale właśnie te zaczerwienienie i kaszkowo- grudkowe zmiany ciągle są i nie wiem, czy powinnam udać się teraz do dermatologa by zmienić kurację, czy czekać jeszcze i dalej stosować te maści i tonik, które jeszcze mam.
|
Jesli po trzech miesiacach nie ma poprawy, to moze faktycznie wroc do dermatologa.
|