Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2015-12-14, 09:19   #3669
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Byłam w tym ogrodzie wózków dziecięcych w BB.
I strasznie mi się nie spodobał ten tekst i takie popędzanie do kupna.
Mówię babce, że termin mam na luty... a ona, że to na co ja czekam, że powinnam już już kupować

A stanęło na Tako za każdym razem jak mnie coś innego zainteresuje, to po przeczytaniu opinii i tak wracam do Tako więc tej firmy będę się już trzymać.
A jaki model... sama nie wiem.
Mój tż powiedział, że jakby musiał kupić dzisiaj z tych co widzieliśmy, to wziąłby Moonlight z ekoskóry czarno-biały.
Ale znalazłam jakiś sklep w Czechowicach (500 mkw więc duży) i tak sobie wymyśliłam, że skoczę na morfologię, a po badaniach szybciutko do sklepu (w razie kontroli ZUS będę miała usprawiedliwienie)

podoba mi się ten Moonlight Vela Marine w kolorze granat-biały
cena atrakcyjna, bo w innych sklepach 200-300 zł droższy
http://transhan.com/index.php/compon...etail?Itemid=0

i jeszcze ten bierzemy pod uwagę... w opcji kolorystycznej nr 5 (czarny z misą biały-szary-czerwony)
i też cena niższa niż w innych sklepach o kilka stówek
http://transhan.com/index.php/compon...etail?Itemid=0

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Mój tż mówi to samo, że to standardowy tekst sprzedającego.

Ja też liczyłam na obniżki po świętach

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

A jaki w końcu kupiłaś?
Tyle tych wózków było wrzucanych na wątek, że już nie kojarzę kto jaki kupił

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Fajny brzucholek
Mam taki sam, o ile nie większy Jutro będzie u mnie 30t, to może się obfocę i pochwalę.

Ale złapałam nerwa znowu na teściów... tż gadał z nimi chwilę na skype. Ja wstałam z kanapy, bo musiałam iść siusiu... jeszcze dobrze z pokoju nie zdążyłam wyjść a mój teść... normalnie chodząca kwintesencja dobrego smaku, gustu, kultury i generalnie wychowania - rzucił tekstem: jezzzuuu ale ona ma grube nogi... normalnie strasznie to wygląda.
Oczywiście teściowa zaraz podłapała i zaczęła do mnie gadać co chwilę "grubasie" i teksty w stylu, że strasznie mam grube uda i że dobrze, że w końcu coś mi w brzuch poszło, bo do tej pory to tylko w duupie i udach przybrałam.
nosz kurde w końcu w ciąży jestem co nie, więc w czym mam przybierać.... w uszach ????
A teściowa normalnie triumf w oczach, bo mój tż zawsze się szczycił moją figurą, więc tym bardziej dogadywała mi cały czas "grubasie".
A do tego sama ostatnio schudła i mój tż się jej pyta ile teraz waży... ona odpowiada, że 67 kg. Na co ja rzuciłam tekstem nooo proszę, to ważymy teraz tyle samo A ta z oburzeniem do mnie nooo wiesz co... ja nie mam takiego brzucha jak ty!!!
ech normalnie ona jest żałośnie śmieszna

Mój tż mi później mówił, żebym się nie przejmowała, że wyglądam dokładnie tak jak sobie mnie wyobrażał w ciąży, czyli że mam brzuszek i tyle... a że troszkę w udach przybrałam to nic, bo po porodzie szybko wrócę do formy i będę laska jak dawniej
Twoi tesciowie przechodza samych siebie

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Wiecie, zauważyłam na zdjęciu z usg że mała ma zawinieta na karku pepowine, lekarz nic o tym nie wspomniał, ale to na nic innego nie wygląda i teraz aby tylko się przemęcze i niunia nie rusza się potem to mam cholernego strachu. Choc gdyby było coś nie tak to lekarz by powiedział.
Dzieci non stop sie bawia pepowiną teraz, nawet raczki w nia zawijaja i odwijaja. Nie przejmuj sie, jakby cos bylo na rzeczy to lekarz by wspomnial na pewno

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dzisiaj wreszcie słońce za oknami, bo wczoraj było tragicznie deszczowo- wietrznie- tylko gdzie ten śnieg, ja się pytam?
Konsumuję już śniadanko, głód mnie dopadł z samego rana.
Wczoraj się złamałam- zachciało mi się chipsów i to tylko fromage, na szczęście sąsiad jechał do sklepu, to zaopatrzył nas .

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ja miałam termin na 26 września, urodziłam 5 dni wcześniej- 21.09. i mam nadzieję, ze teraz też nie przenoszę .

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Tez słyszałam taką teorię , lepiej, żeby u mnie się nie sprawdziło, bo znów nastawiam się na sn, a moja mama mnie tylko jako pierwszą urodziła sn, a potem trzy cc . I co lepsze- siostry, które urodziły się przez cc, same miały cc, ja się urodziłam sn i miałam poród sn.
może coś w tym jest? Może nie na 100% we wszystkich przypadkach, ale część na pewno się sprawdza.
Wiesz dochodzi jeszcze tez fakt, ze medycyna jednak postepuje i teraz duzo mozna zmienic przy porodzie podczas jego przebiegu. Wiec mysle ze tak do konca nie mozna tego brac za wzor - w sensie jak rodzila mama. A czemu miala CC Twoja mama? W sensie z jakich wskazan?

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Super te wózeczki!! Co do ceny, to chyba ściema z podwyżkami...zawsze tak mówią
Na teściów brak mi słów

Dzieciaczki często mają owiniętą pępowinę wokół siebie (różnych części ciała) bo fikają cały czas. Mój lekarz mi powiedział, że nawet jak widzi, to nic nie mówi rodzicom, żeby się nie stresowali

Kiedy masz szanse wyjść do domku?

Smacznego! Moi chłopcy też wypatrują śniegu Młodemu chcemy kupić sanki pod choinkę, ale śmiejemy się, że po co mu sanki jak nie ma śniegu hehehe

Ja też biorę się za śniadanko
Pół nocy nie spałam, tylko sprawdzałam czy mała się rusza. Na szczęście od rana daje mi znaki, także jestem pozytywnie nastawiona Byle do wieczora
Jak bryka to na bank wszystko ok Dobrze ze masz dzis wizyte to odetchniesz i bedziesz spokojnie spac
My tez wypatrujemy sniegu, niestety ani widu ani slychu i nic sie nie zapowiada

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Jest ale ja musze spytac czy nie za wcześnie dla mnie
Pewnie, nie ma sie co spieszyc. Jestes pod dobra opieka wiecna pewno tez bardziej spokojna

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
kolejną noc śni mi sie mój mały, dzisiaj zmieniałam mu pieluchę na podłodze, wczoraj poród( błyskawiczny, bezbolesny i bez peknięcia i nacinania ).
A od rana tańczy kankana w brzuchu- cały czas aż chodzi na bokii podskakuje, słodziak kochany.

Aha, dzwoniłam do gina i wiecie na kiedy mi wizytę wyznaczył - 24 grudnia na 14-tą .

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ciekawe, co powiedzą
Teoretycznie wigilia to normalny pracujacy dzien, ale fakt dziwnie tak
Mi sie za to snilo ze bylam na imprezie z hitlerem i stalinem, wtf
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora