Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - co sądzicie o bonprix
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-18, 09:48   #230
AnnaW3
Przyczajenie

Dot.: co sądzicie o bonprix

Zdecydowanie NIE POLECAM! Jedna rodzina, DWA zamówienia, DWIE totalne porażki! Sytuacja 1. Mama czeka na zamówienie złożone początkiem listopada! Sytuacja 2. Zamówienie które złożyłam upewniając się wcześniej odnośnie dostępności produktu na którym mi głównie zależało zostało zrealizowane bez niego. Po otrzymaniu informacji o dostępności produktu złożyłam zamówienie domawiając jeszcze 2 produkty które w innym przypadku bym nie kupiła. Pracownik PRZYJĄŁ zamówienie i PRZEKAZAŁ je do realizacji. Na żadnym etapie prowadzenia korespondencji nie zostałam poinformowana, że zamówienie może być wysłane NIEKOMPLETNE/ NIEZGODNE Z TYM CO ZAMAWIAŁAM. Na żadnym etapie realizacji zamówienia nie otrzymałam informacji o braku produktu i weryfikacji czy w takim przypadku zamówienie NIEKOMPLETNE/ NIEZGODNE Z TYM CO ZAMAWIAŁAM ma być nadal realizowane. O wysyłce dwóch pozostałych produktów w dwóch osobnych przesyłkach oraz o zmianie sposobu dostarczenia przesyłek już nie będę szerzej pisać. Czuje się oszukana, poniosłam koszty na które w sytuacji poinformowania mnie o braku "głównego" produktu bym się nie decydowała. A w świetle obowiązującego prawa: „Dokonując zakupów on-line konsument ma prawo do: • jasnej i pełnej informacji o oferowanych towarach i usługach - przed złożeniem zamówienia • pisemnego potwierdzenia informacji o dokonaniu zakupu. Nie później niż w chwili dostawy konsument powinien otrzymać w formie pisemnej lub na innym trwałym nośniku potwierdzenie zawarcia umowy o określonej treści” • w podsumowaniu zamówienia muszą znaleźć się następujące informacje: szczegółowy opis produktu, łączna cena po obliczeniu wszystkich kosztów, czas trwania umowy i warunki odstąpienia od niej; potwierdzając transakcję, Konsument ma być świadomy warunków, na które się godzi." W ramach REKOMPENSATY otrzymałam realizację NASTĘPNEGO zamówienia bez kosztów przesyłki (8,90) i bez minimalnej wartości zamówienia LUB bon towarowy w wysokości 15,00 zł

Aktualna promocja na stronie np. za polecenie znajomemu lub za wpisanie do newslettera to 20 zł ;-)))))))))))))))) Kurtyna
AnnaW3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując