2015-12-20, 17:11
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Owulacja w trakcie stosowania tabletek antykoncepcyjnych?
Cytat:
Napisane przez peggsue
Jeśli dojdzie do pominięcia tabletki, biegunki lub wymiotów owulacja podczas brania tabletek jest możliwa. Tydzień temu lekarz wykrył u mnie pęcherzyk owulacyjny na lewym jajniku własnie spowodowany pominięciem tabletki. Zalecił mi 10 dni celibatu lub dodatkowe zabezpieczenie przez ten czas. Za jakiś czas mam kolejną wizytę aby upewnić się, że to był faktycznie ten pęcherzyk, a nie torbiel 
|
Masz rację. Tak się może stać. Jednak ja nie pominęłam żadnej tabletki. Łykam je regularnie o stałej porze. Nie pije ziołowych herbatek, suplementów, niczego, co mogłoby wpłynąć na tabletki. Mimo to w środku każdego opakowania czuję się tak, jakbym miała owulacje.
Dzisiaj kontaktowałam się z ginekologiem "starej daty" (do którego kiedyś chodziłam) z bardzo dużym stażem pracy i powiedział, że mam się nie martwić... że do owulacji na pewno nie doszło a mogę mieć takie objawy, bo yasminelle ma małą dawkę hormonów. By sytuacja się nie powtarzała, dla swojego psychicznego spokoju i wyeliminowania bólu jajników, będę zmieniać hormony na mocniejsze.
filia_ Dziękuję
|
|
|